Recensie: Harry Potter en de Relieken van de Dood (Harry Potter #7) – J.K. Rowling

Recensie: Harry Potter en de Relieken van de Dood (Harry Potter #7) – J.K. Rowling

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Harry Potter keert dit jaar niet terug naar Zweinstein. Hij staat voor de gevaarlijke en haast onmogelijke opdracht van Perkamentus om de overgebleven Gruzielementen op te sporen en te vernietigen. Zal hem dat lukken?

“Hij had het idee dat hij weken-, maanden- en misschien zelfs wel jarenlang op dit punt was afgeraasd maar nu abrupt tot stilstand was gekomen, alsof de weg plotseling ophield.”

J.K. Rowling, Harry Potter en de Relieken van de Dood

Ook Harry Potter en de Relieken van de Dood bevat de kenmerkende schrijfstijl van J.K. Rowling. De schrijfstijl bevat humor, vreugde, verdriet en spanning. Dit zorgt er dan ook voor dat je Harry Potter en de Relieken van de Dood niet weg kunt leggen.

De vriendschap tussen Harry, Ron en Hermelien wordt met de dag hechter en bovenal met de dag belangrijker. Daarnaast vervullen ook alle andere personages ditmaal nog een laatste en belangrijke rol in de strijd tegen Voldemort. Tevens komt Harry erachter wie hij nu werkelijk is en wie er echt van hem houden.

Harry Potter en de Relieken van de Dood is een spannend, avontuurlijk, verrassend en intrigerend verhaal. Daarnaast bevat Harry Potter en de Relieken van de Dood ook verrassende wendingen, waardoor het verhaal nog spannender wordt. Alleen was het verhaal op sommige momenten wat langdradig, waardoor soms het leestempo er iets werd uitgehaald. Desondanks is Harry Potter en de Relieken van de Dood een perfect einde van deze geweldige serie!


Titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood

Auteur: J.K. Rowling

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: De Harmonie

Bladzijdes: 670

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789061699828

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Harry Potter en de Relieken van de Dood (Harry Potter #7) – J.K. Rowling

Geef een reactie