Recensie: Harry Potter en de Orde van de Feniks (Harry Potter #5) – J.K. Rowling

Recensie: Harry Potter en de Orde van de Feniks (Harry Potter #5) – J.K. Rowling

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten!

Ditmaal is de vakantie bij de Duffelingen nog erger dan de voorgaande vakanties voor Harry. Hij wordt namelijk niet alleen door zijn oom en tante vreselijk behandeld, maar zijn vrienden lijken hem ook te negeren.

Maar Harry’s vakantie krijgt opeens een onverwacht einde. Daardoor wordt het zelfs onzeker of Harry wel aan zijn vijfde schooljaar mag beginnen. Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op en Harry doet ontdekkingen die het hem onmogelijk maken kalm te blijven.

‘Ron,’ zei Hermelien waardig, terwijl ze haar veer in haar inktpot doopte, ‘ik moet je helaas meedelen dat je de meest ongevoelige proleet bent die ik ooit heb ontmoet.’

J.K. Rowling, Harry Potter en de Orde van de Feniks

Wederom bevat de schrijfstijl van J.K. Rowling humor, vreugde, verdriet en spanning. Het bevat eigenlijk alles wat een uitmuntend verhaal nodig heeft. Dat is ook één van de redenen waarom je Harry Potter en de Orde van de Feniks niet weg kunt leggen.

Ook in Harry Potter en de Orde van de Feniks wordt de vriendschap tussen Harry, Ron en Hermelien steeds hechter. Helaas was ditmaal de rol van Perkamentus wat meer op de achtergrond dan in voorgaande delen. Maar daarentegen werden personages die in de voorgaande delen op de achtergrond aanwezig waren meer in de spotlight gezet. Hierdoor leer je de andere personages veel beter kennen.

Harry Potter en de Orde van de Feniks is een spannend, avontuurlijk, verrassend en bovendien intrigerend verhaal. Ook bevat Harry Potter en de Orde van de Feniks door het hele verhaal heen veel verrassende wendingen. Daarnaast kun je Harry Potter en de Orde van de Feniks niet wegleggen, voordat je weet hoe het gaat eindigen!


Titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Auteur: J.K. Rowling

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: De Harmonie

Bladzijdes: 811

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789061699804

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Harry Potter en de Orde van de Feniks (Harry Potter #5) – J.K. Rowling

Geef een reactie