Recensie: Harry Potter en de Halfbloed Prins (Harry Potter #6) – J.K. Rowling

Recensie: Harry Potter en de Halfbloed Prins (Harry Potter #6) – J.K. Rowling

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Harry’s zesde jaar als tovenaarsleerling begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen. Het land wordt geteisterd door vreemde rampen en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onheilspellende mist.

In de Ligusterlaan zit Harry ’s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat het niet kan wachten tot zijn terugkeer naar Zweinstein?

“ ‘Ik maak me ook geen zorgen, Harry,’ zei Perkamentus en ondanks het ijzige water klonk zijn stem nu ietsje krachtiger. ‘Ik ben bij jou.’ “

J.K. Rowling, Harry Potter en de Halfbloed Prins

Ook in Harry Potter en de Halfbloed Prins bevat de schrijfstijl van J.K. Rowling humor, vreugde, spanning en verdriet. Het verhaal bevat eigenlijk alles wat een perfect verhaal nodig heeft. Dit is dan ook een van de redenen dat je Harry Potter en de Halfbloed Prins niet kunt wegleggen.

De vriendschap tussen Harry, Ron en Hermelien is wederom erg belangrijk, maar wordt ditmaal tijdens de avonturen die ze beleven flink op de proef gesteld. Daarnaast speelt ook Perkamentus wederom een belangrijke rol, maar krijgen ook de andere personages voldoende aandacht.

Harry Potter en de Halfbloed Prins is een spannend, verrassend en boven intrigerend verhaal en daarnaast is Harry Potter en de Halfbloed Prins het beste deel uit de serie tot nu toe! Mede daardoor kan ik ook niet wachten om het laatste deel uit de serie Harry Potter en de Relieken van de Dood te lezen.


Titel: Harry Potter en de Halfbloed Prins

Auteur: J.K. Rowling

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: De Harmonie

Bladzijdes: 556

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789061699811

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Harry Potter en de Halfbloed Prins (Harry Potter #6) – J.K. Rowling

Geef een reactie