Recensie: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (Harry Potter #3) – J.K. Rowling

Recensie: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (Harry Potter #3) – J.K. Rowling

Sirius Zwarts, een volgeling van Voldemort,  is uit de zwaarbewaakte gevangenis van Azkaban ontsnapt met een speciaal doel. Om zijn doel te kunnen volbrengen, moet hij Harry vinden.

Sinds het moment dat Harry en de anderen op de hoogte zijn gebracht van het gevaar, merkt Harry dat iedereen hem in de gaten houdt en dat hij niet buiten Zweinstein mag komen. Dat betekent dat hij niet mee mag naar Zweinsveld, mede doordat hij ook geen toestemming heeft gekregen van de Duffelings. Zweinsveld is een dorp waar de derdejaars naartoe mogen als je toestemming hebt gekregen van je ouder/voogd.

Wanneer Harry een manier krijgt toegeworpen om toch naar Zweinsveld te kunnen, pakt hij hem met beide handen aan. Eenmaal in Zweinsveld komt Harry tot nieuwe ontdekkingen en geheimen over zijn verleden. Maar zijn deze geheimen ook allemaal waar? En kan Harry uit de handen blijven van de gevaarlijke Zwarts?

‘Was je van plan om dit jaar ook nog te eten en te slapen Hermelien?’ vroeg Harry

J.K. Rowling, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

J.K. Rowling heeft een heerlijke schrijfstijl, waar de lezer met volle tuigen van geniet. Ook wordt het verhaal omarmd door de vele mooie en bijzondere quotes. Tevens beschrijft Rowling Harry Potter en de Gevangene van Azkaban zeer gedetailleerd, waardoor je als lezer een goed beeld kan creëren van deze bijzondere wereld.

In de Harry Potter-boeken draait ieder verhaal om spannende gebeurtenissen die de drie (hoofd)personages meemaken. Harry, Ron en Hermelien zijn zeer goede vrienden geworden, en daarnaast versterken ze elkaar door hun persoonlijkheden. Ook zou een Harry Potter-verhaal zonder Ron en Hermelien een ontzettend saai verhaal zijn geworden.

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban heeft verrassende elementen, is avontuurlijk en bevat spannende situaties. Vanaf de eerste pagina wordt bekend dat er weer wat bijzonders staat te gebeuren, waardoor het verhaal een waar spektakel wordt.


Titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Auteur: J.K. Rowling

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: De Harmonie

Bladzijdes: 384

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789061699781

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (Harry Potter #3) – J.K. Rowling

Geef een reactie