Recensie: Half Face – Mara Li

Recensie: Half Face – Mara Li

Juliette is een van de weinige overlevenden van de overval op de Valenburgse bank. Maar de gebeurtenis heeft veel impact op haar leven. Zo heeft ze vooral last van nachtmerries. Door te gaan getuigen hoopt Juliette van haar nachtmerries af te komen.

Na haar getuigenis wordt Juliette ontvoerd door de dader Half Face. Half Face wil samen met Juliette vluchten naar Mongolië. Om daar zijn menselijkheid terug te krijgen.

“Hij heeft mij precies in de goede hoek geduwd: ik ben te zwak om tegen hem te vechten, te ver weg van huis om te ontsnappen, en te afhankelijk van de vriendschap van anderen om hen in gevaar te brengen.”

Mara Li, Half Face

Als fervent thrillerlezer, kon in het natuurlijk niet laten om mee te doen met de blogtour van het boek Half Face. Een thriller bevat diverse aspecten dat in het verhaal moet zitten, vaak is het verhaal spannend en mysterieus. Ook zitten in een thriller veel onverwachte wendingen, wat het verhaal eventueel nog spannender of mysterieuzer maakt. Omdat Half Face als een thriller wordt aanbevolen, ben ik zeer benieuwd of het aan de aspecten van een thriller voldoet.

Vaak geeft de cover de eerste indruk van het verhaal. Bij Half Face hebben ze gebruik gemaakt van grijstinten, waardoor het boek mysterieus en spannend overkomt. Daarnaast beelden ze een personage en het landschap van Mongolië af op de cover. Persoonlijk ben ik meer van zelf een beeld creëren over de personages en de omgeving.

De schrijfstijl van Mara Li kan als zeer prettig worden ervaren. Het is vlot geschreven, er worden geen moeilijke woorden gebruik en de lengtes van de hoofdstukken zijn perfect. Hierdoor leest Half Face ontzettend makkelijk weg. Ook worden sommige momenten gedetailleerd beschreven, maar toch krijg je als lezer ruimte om zelf een beeld te creëren. Zowel Juliette als Half Face zijn levendige en realistische personages. Beide personages hebben ook diepgang, wat je ook echt aan het lezen houdt.

Tijdens het lezen van Half Face kwamen diverse vragen bij mij naar boven. Voor een deel zijn de vragen beantwoord. Maar omdat je niet alle antwoorden op je vragen krijgt, krijg je als lezer het gevoel dat het verhaal niet af is, dat je een belangrijk detail gemist hebt of dat je de link niet goed kunnen leggen.

Daarnaast vond ik als fervent thrillerlezer, dat Half Face niet echt een thriller is. De aspecten van spanning en mysterieus komen nauwelijks naar boven en ook zitten er weinig onverwachte wendingen in het verhaal. Soms was het zelfs erg voorspelbaar.

Maar mocht je een boek zoeken met echt diepgang in de personages, dan is Half Face een ontzettend leuk en vlot boek om te lezen.

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Half Face

Auteur: Mara Li

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 179

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585325

Beoordeling: 3/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Half Face – Mara Li

Geef een reactie