Recensie: H@ck – Mirjam Mous

Recensie: H@ck – Mirjam Mous

In het verboden te betreden natuurgebied valt Holden in een oude schuilkelder. Daar ontdekt hij allemaal spullen uit de Bange Jaren, waaronder een blik ananas die de smaak van vita en shakes overtreft. Op Happy Day wordt een kunstmatige vuurwerkshow gehouden, maar Holden besluit om de vuurpijlen die hij in de schuilkelder heeft gevonden af te steken. Ondanks de maatregelen die Holden heeft getroffen om niet herkend te worden, wordt hij toch opgepakt door de handhavers. Maar die hebben andere plannen met hem dan dat hij verwachtte.

Holdens zus Prissy ontvangt van een onbekend nummer mysterieuze berichten. De afzender blijkt alles van haar te weten, maar zij weet helemaal niets van hem. Daarnaast heeft ze ook een gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden.

‘Ik heb wel eens een oud filmpje uit de Bange Jaren gezien over koeien die de hele winter op stal hadden gestaan en voor het eerst weer de wei in mochten. Die liepen niet gewoon. Ze renden, vlogen, dansten en sprongen!’

Mirjam Mous, H@ck

Mirjam Mous heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor H@ck heerlijk wegleest. Daarnaast is H@ck een futuristisch verhaal, waardoor het een goede indruk geef van hoe de wereld er in de toekomst mogelijk uit kan komen te zien. Tevens kijk je door de ogen van de futuristische bewoners terug naar de gebeurtenissen die hedendaags zich afspelen, zoals onder andere de veranderingen van het klimaat en vuurwerkslachtoffers.

Holden en Prissy zijn broer en zus en vanuit hun perspectieven wordt H@ck verteld. Beiden hebben een verschillend karakter, dat precies past bij de rol waarin ze terecht gaan komen. Zo houdt Holden er niet van om de regels te volgen en doet hij lekker dingen waar hij zin in heeft, terwijl Prissy juist iemand is die meer de regels volgt en regelmatig met haar vriendinnen afspreekt.

H@ck is een futuristisch verhaal wat af en toe met een negatieve blik terugkijkt op de hedendaagse wereld. Daarnaast worden er zoveel leugens verteld of waarheden achterwegen gehouden, dat je op het einde niemand meer vertrouwt en je ook niet meer weet wie nu de waarheid spreekt. Uiteindelijk eindigt H@ck met een enorme cliffhanger, waardoor ik niet kan wachten op het vervolg!


Titel: H@ck

Auteur: Mirjam Mous

Genre: Young Adult, Dystopisch

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 400

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000366293

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: H@ck – Mirjam Mous

Geef een reactie