Recensie: Gewoon zoals we zijn – Emma Anna

Recensie: Gewoon zoals we zijn – Emma Anna

Door een zware infectie belandt de tweeëntwintigjarige Guus in het ziekenhuis. De infectie is zo ernstig dat zijn hand en een gedeelte van zijn onderarm geamputeerd moeten worden. Wanneer hij wakker wordt uit de zware operatie, komt hij tot de conclusie dat hij hallucineert. O nee, toch niet! Degene die hem verpleegt is niemand minder dan Emilio, de jongen op wie hij op de middelbare school jarenlang heimelijk verliefd was. Het kan gewoonweg niet erger…

Emilio is verbijsterd wanneer hij wordt ingedeeld om Guus Brandts Buys te verplegen. Guus was die ene jongen die tot het rijke, populaire groepje op school behoorde. De enige keer dat ze met elkaar hebben gepraat, was toen Guus zich in een benarde situatie bevond. Emilio twijfelt of hij hem niet beter kan overdragen, want hij merkt dat hij extra begaan is met deze patiënt. En dat wordt alleen maar erger wanneer hij een gesprek afluistert tussen Guus en zijn vriendinnen…

“‘Als je van jezelf houdt, maakt niks uit wat anderen denken. Maar dan moet je eerst wél van jezelf houden.’”

Emma Anna, Gewoon zoals we zijn

Personages (Characters) Gewoon zoals we zijn vertelt het verhaal van Guus en Emilio. De tweeëntwintigjarige Guus is een influencer, maar hij belandt door een zware infectie in het ziekenhuis. Om zijn leven te redden moet zijn onderarm geamputeerd worden en daar heeft Guus veel moeite mee. In het ziekenhuis wordt hij verpleegd door Emilio, een jongen waar hij op de middelbare school jarenlang verliefd op was. Emilio daarentegen merkt dat hij veel aantrekt van de emoties van Guus. Gaandeweg het verhaal leert Emilio een andere kant van zichzelf kennen en vindt het moeilijk om dit aan zijn ouders te vertellen. Terwijl Guus juist moeite heeft met het feit dat zijn ouders weinig aandacht voor hem hebben.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Gewoon zoals we zijn is erg afhankelijk van de emoties en gevoelens van Guus en Emilio. Een vriendschappelijke, romantische, teleurgestelde, angstige, gelukkige en verdrietige sfeer zijn voorbeelden van de sferen die in Gewoon zoals we zijn voorkomen. Daarnaast passen deze sferen ook allemaal precies bij dit verhaal.

Schrijfstijl (Writing) – Emma Anna heeft haar betoverende schrijfstijl losgelaten op Gewoon zoals we zijn. Hierdoor word je meegezogen in het leven van Guus en Emilio, die tevens door Emma Anna op een prachtige manier zijn neergezet. Daarbij helpt het ook dat Gewoon zoals we zijn wordt verteld vanuit de perspectieven van Guus en Emilio.

Plot (Plot) Gewoon zoals we zijn begint eigenlijk meteen met het feit dat Guus in het ziekenhuis ligt en dat Emilio zijn verpleger blijkt te zijn. Vervolgens gaat het verhaal verder met de levens van Guus en Emilio na de opname van Guus. En in dat gedeelte leren ze ontzettend veel over zichzelf, waarbij soms ook dingen zijn die ze niet verwachten.

Intrige (Intrigue) – Vanaf de eerste bladzijde is Gewoon zoals we zijn een intrigerend verhaal. Dit komt ten eerste omdat je natuurlijk wilt weten wie Guus en Emilio precies zijn. Daarna wil je verder natuurlijk weten wat er is gebeurd tussen Guus en Emilio en wat er gebeurd in het ziekenhuis tussen die twee. En als laatste natuurlijk hoe Guus en Emilio met alle gebeurtenissen omgaan.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen, maar vooral de emoties en gevoelens van Guus en Emilio, in Gewoon zoals we zijn zijn realistisch. Vaak zijn de gebeurtenissen een gevolg van iets, namelijk de keuzes die de personages maken.

Amusement (Enjoyment) Gewoon zoals we zijn is wederom een prachtig verhaal geschreven door Emma Anna. Daarbij heeft Emma Anna met haar betoverende schrijfstijl ervoor gezorgd dat ik van Guus en Emilio ben gaan houden en ze dus echt een plekje in mijn hart hebben verkregen. Maar uiteindelijk gaat Gewoon zoals we zijn vooral over jezelf durven te uiten, jezelf kunnen zijn en jezelf kunnen accepteren. Oftewel een erg realistisch verhaal waaruit men veel kan leren.


Titel: Gewoon zoals we zijn

Auteur: Emma Anna

Genre: New Adult

Uitgeverij: EmmaBooks

Bladzijdes: 409

Bindwijze: Paperback

ISBN: nvt

Beoordeling: 5/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Gewoon zoals we zijn – Emma Anna

Geef een reactie