Recensie: Genadeloos – Jennefer Mellink

Recensie: Genadeloos – Jennefer Mellink

De 16-jarige Clemens is het liefst op zichzelf. Hij trekt zich steeds vaker terug in zijn kamer en laat zelfs in huis een bom ontploffen. Zijn vader Ernst ziet het als een uit de hand gelopen experiment, maar zijn moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen. Ze is het ene incident waar Clemens drie jaar eerder bij was betrokken nog niet vergeten…

Lenthe, Clemens’ tweelingzus, stort zich intussen in het uitgaansleven en krijgt een relatie met de twaalf jaar oudere Joshua. Niet lang daarna lijkt iemand haar te achtervolgen, en ze krijgt zelfs anonieme dreigbriefjes. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens…

“Ik heb een monster op de wereld gezet. Ik had het kunnen weten. Móéten weten. Alles wees in die richting.”

Jennefer Mellink, Genadeloos

Jennefer Mellink heeft Genadeloos met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Genadeloos wordt verteld vanuit de perspectieven van Clemens, zijn zus Lenthe, zijn vader Ernst en zijn moeder Mildred.

Clemens en Lenthe zijn een tweeling. Desondanks zijn de twee erg verschillend. Zo is Clemens het liefst alleen en trekt zich dus vaak terug op zijn kamer, terwijl Lenthe daarentegen heel erg sociaal is en vaak met vrienden afspreekt. Daarnaast is Clemens erg geheimzinnig en ook was hij drie jaar geleden bij een ernstig incident betrokken.

Genadeloos is een spannend verhaal met op het einde een aantal onverwachte wendingen. Daarnaast is het verfrissend om het hele verhaal vanuit alle kanten van het gezin te volgen. Zelf had ik nog graag willen weten waarom Clemens zo veranderd is en vooral wat hem zo getriggerd heeft. Tevens speelden op het einde de gebeurtenissen plotseling zich snel af en werden diverse gebeurtenissen, waaronder de anonieme dreigbriefjes, een beetje afgeraffeld.

Luitingh Sijthoff bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Genadeloos

Auteur: Jennefer Mellink

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Bladzijdes: 224

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789024588794

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Genadeloos – Jennefer Mellink

Geef een reactie