Recensie: Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen

Recensie: Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

“‘Hallo, dat bepaal ik zelf wel. Een mensenleven is geen bedrijfsresultaat, dat kun je niet doorberekenen.’”

Aline van Wijnen, Gelukkig op Ibiza

Characters Gelukkig op Ibiza vertelt het verhaal van Maud. De zesentwintigjarige Maud heeft één doel: zakenman Chris aan de haak slaan. Om dit doel te bereiken komt Maud in eerste instantie erg egoïstisch over. Vooral omdat Maud er alles aan doet om dit doel te bereiken. Gelukkig verandert haar houding gedurende het verhaal. En slaat het zelfs over naar een teleurstelling en verdriet.

Atmosphere – Op sommige momenten in Gelukkig op Ibiza heerst er een romantische sfeer tussen Maud en zakenman Chris. Tevens hangt er ook zowel een luchtige als een teleurgestelde sfeer in Gelukkig op Ibiza. Maar echt één specifieke sfeer heerst er niet in Gelukkig op Ibiza.

Writing – Aline van Wijnen heeft Gelukkig op Ibiza met een vlotte schrijfstijl geschreven. Mede door die schrijfstijl en door de lengte van de hoofdstukken leest Gelukkig op Ibiza vlot weg.

Plot – Het eerste gedeelte van Gelukkig op Ibiza vond ik wat aan de langdradige kant en het laatste gedeelte was juist veel te snel. Daarnaast waren de tijdsprongen in Gelukkig op Ibiza erg onduidelijk, want soms wist ik niet of de desbetreffende gebeurtenis nu een week, maand, of zelfs maanden later afspeelde als de voorgaande gebeurtenis.

Intrigue – Door zowel vanuit het perspectief van Maud als af en toe uit het perspectief van Chris te lezen, blijft Gelukkig op Ibiza wel intrigeren. Aangezien er voor de rest weinig tot geen bijzondere gebeurtenissen in Gelukkig op Ibiza hebben plaatsgevonden.

Logic – De gebeurtenissen in Gelukkig op Ibiza zijn voor het genre romantiek erg realistisch en logisch. Toch was de gebeurtenis met de ex van Maud erg overbodig en bovendien had deze gebeurtenis geen toegevoegde waarde aan de rest van het verhaal.

Enjoyment – Al met al kan Gelukkig op Ibiza worden omschreven als een doorsnee verhaal. Daarnaast waren de personages in eerste instantie nogal zelfzuchtig, maar gelukkig veranderde dit gedurende het verhaal. Eveneens had het einde van Gelukkig op Ibiza nog wel wat uitgebreider gemogen, want nu werd het einde vooral afgeraffeld. Ook was Gelukkig op Ibiza soms ietwat voorspelbaar.

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Gelukkig op Ibiza

Auteur: Aline van Wijnen

Genre: Romantiek

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 312

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022585917

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen

Geef een reactie