Recensie: Geloof me (Shatter me #6.5) – Tahereh Mafi

Recensie: Geloof me (Shatter me #6.5) – Tahereh Mafi

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Juliette en Warner hebben de strijd tegen Het Herstel gewonnen en proberen hun wereld weer op te bouwen en in evenwicht te brengen. Nu ze verloofd zijn, kan Warner niet wachten om met de liefde van zijn leven te trouwen. Een toekomst samen lijkt eindelijk binnen handbereik.

Maar met zo veel chaos rondom hen, is het bijna onmogelijk om een bruiloft te organiseren. Zelfs Juliette is afgeleid door alles wat ze nog moeten doen. Of is er iets anders aan de hand?

“‘Jij hebt ruimte nodig, en privacy. Ik wil dat je weet dat ik dat weet, dat ik jou zie. Ik waardeer alles wat je voor me doet en ik ziet het, ik zie het elke keer dat je jouw comfort opoffert voor het mijne. Maar ik wil ook voor jou zorgen. Ik wil jou je rust geven. Ik wil jou een thuis geven. Bij mij.’” – Juliette

Tahereh Mafi, Geloof me

Personages (Characters) Geloof me vertelt het verhaal van Warner en Juliette. Na de overwinning tegen Het Herstel staat alles in het teken van het heropbouwen van het gebied. Tegelijkertijd wil Warner niet anders dan met Juliette trouwen en hij laat het ook wel merken als het blijkt dat niet alles volgens zijn planning verloopt. Tevens wordt hij soms bang op momenten dat het lijkt alsof Juliette bij hem ‘wegdrijft’, vooral op momenten dat het lijkt alsof Juliette iets voor hem verbergt.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Geloof me is vooral emotioneel. Warner is een heel emotioneel persoon en reageert vaak ook geprikkeld, en dan meestal op een negatievere manier. Daarnaast wordt hij angstig op momenten dat het lijkt dat hij Juliette op welke manier dan ook kwijtraakt en hij vindt het dan ook moeilijk om haar los te laten. Dus bijna alles wat er in Geloof me gebeurt krijgt door Warner een emotionele sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Tahereh Mafi heeft Geloof me met haar bijzondere, vlotte en bovenal fijne schrijfstijl geschreven. Wederom komen de karakters van Warner en Juliette door de schrijfstijl van Tahereh Mafi weer prachtig naar voren. Maar in tegenstelling tot andere delen van de Shatter me serie, wordt Geloof me verteld vanuit het perspectief van Warner, waardoor Geloof me een hele andere dimensie meekrijgt. Hoewel Warner vaak meer vanuit een negatieve beeld denkt, zullen diverse mensen het niet fijn vinden om vanuit zijn perspectief te lezen.

Plot (Plot) Geloof me is een vervolg op de gehele Shatter me serie en begint dus na de overwinning op Het Herstel. Eerst wordt er iets meer duidelijk waar de wereld rondom Warner en Juliette op dat moment staan. En dat natuurlijk de trouwerij tussen Warner en Juliette een belangrijk onderwerp is in het verhaal. Uiteindelijk wordt ook steeds meer duidelijk wat Juliette voor Warner te ‘verbergen’ heeft. Maar ook wat hun idee is voor de toekomst, van waar te beginnen en wat te doen om voor hun mensen weer een vredig te leven kunnen bieden.

Intrige (Intrigue) – Alhoewel Geloof me een intrigerend verhaal is, omdat je natuurlijk wilt weten wat er nu precies zich afspeelt tussen Warner en Juliette en of ze natuurlijk echt wel gaan trouwen. Maar daarnaast vind ik Geloof me wel minder intrigerend dan de vorige delen in de Shatter me serie, vooral omdat er niet echt spannende gebeurtenissen plaatsvonden.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Geloof me hebben allemaal te maken met eerdere gebeurtenissen of zijn het gevolg van emoties van diverse personages. Daarop was het prachtig om te zien dat er naar het heden maar vooral de toekomst werd gekeken. Daarnaast zorgde sommige gebeurtenissen wel voor vraagtekens, maar uiteindelijk werd alles op het einde duidelijk.

Amusement (Enjoyment) Geloof me is een prima vervolg in de Shatter me serie. Na de overwinning op Het Herstel moeten Warner maar vooral Juliette de vrede weten te bewaren in de wereld en alles moet opnieuw opgebouwd worden. Tegelijkertijd wil Warner niets anders dan met Juliette trouwen, maar dat loopt niet helemaal zoals zijn planning. Warner bekijkt veel dingen ook meestal vanuit het negatieve, waardoor in Geloof me niet altijd een positieve sfeer bevat. Maar gelukkig verandert dit wel door de karaktertrekjes van Juliette en natuurlijk het einde van Geloof me. Daarnaast vind ik Geloof me niet echt veel van toegevoegde waarde aan de Shatter me serie, aangezien ik dit verhaal grotendeels voorspelbaar vind en er ook geen verrassende gebeurtenissen plaatsvinden. Maar toch was Geloof me een heerlijk verhaal om te lezen, mede door de schrijfstijl van Tahereh Mafi.


Titel: Geloof me

Auteur: Tahereh Mafi

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 176

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463493789

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Geloof me (Shatter me #6.5) – Tahereh Mafi

Geef een reactie