Recensie: Gebroken (The Pace #2) – Shelena Shorts

Recensie: Gebroken (The Pace #2) – Shelena Shorts

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Sophie en Wes proberen hun gewone leven na alle tragische gebeurtenissen weer op te pakken. Door al deze gebeurtenissen is het nogmaals duidelijk geworden hoe kostbaar hun tijd is. Ze halen dan ook het best uit de tijd dat ze nog samen hebben.

Door mysterieuze gebeurtenissen wordt het geluk van Sophie en Wes verstoord. Daarnaast ondertussen probeert Sophie Wes te beschermen, maar hoe bescherm je een geheim als je zelf nog niet eens de hele waarheid kent en het bestaan van degene van wie je houdt ernstig bedreigd wordt?

‘Sophie! Wat is er?’ De auto ging langzamer rijden en hij stopte langs de kant van de weg. Ik veranderde in een soort wrak en de tranen stroomden over mijn wangen.

Shelena Shorts, Gebroken

Gebroken is geschreven met de fijne en vlotte schrijfstijl van Shelena Shorts. De fijne en vlotte schrijfstijl komt door de niet al te lange zinnen en door de korte hoofdstukken. Daarnaast wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Sophie.

Mede door Momentum heb je al meer achtergrondinformatie over de personages Sophie en Wes. Desondanks weet je nog steeds niet alles over deze twee geliefden. Daarnaast vind ik Sophie aan het begin van Gebroken zich op een kinderachtige manier gedragen. Daarbij denkt ze alleen aan zichzelf of aan Wes, maar bijvoorbeeld niet aan haar moeder. Tevens wordt Wes neergezet als dé perfecte jongen en in mijn ogen als té perfect. Hierdoor wordt hij eigenlijk een saaie personage.

In Gebroken vinden de eerste honderd bladzijdes weinig tot geen gebeurtenissen plaats. Hierdoor wordt het tempo uit het verhaal gehaald. Maar steeds verder richting het einde komt er weer meer tempo in het verhaal. Dit komt mede doordat er spannende gebeurtenissen plaatsvinden. Tevens is het einde verrassend, spannend en bovenal intrigerend. Ook heeft Gebroken een open einde met een enorme cliffhanger, waardoor ik niet kan wachten om het volgende deel te lezen om te weten hoe dit gaat aflopen!

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Gebroken

Auteur: Shelena Shorts

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 285

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585486

Beoordeling: 3/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Gebroken (The Pace #2) – Shelena Shorts

Geef een reactie