Recensie: Gebroken adem – Latoya Morris

Recensie: Gebroken adem – Latoya Morris

De 19-jarige Patrick gaat samen met zijn zusje Judith en zijn ouders op vakantie naar Baltimore. Op Baltimore runt zijn tante een hotel. In het hotel ontmoet Patrick de mysterieuze verschijning Morgayne. Maar zij lijkt in eerste instantie onbereikbaar voor hem.

Ondertussen slaat het weer om aan de zuidwestkant van Ierland en spoelen er zeedieren aan op de stranden. Terwijl de storm alsmaar heftiger wordt, zoekt Morgayne plots toenadering tot Patrick. Hij geraakt onder de invloed van haar charmes, maar wanneer hij ontdekt dat zij iets met het stormweer te maken heeft, begint hij te beseffen dat zij geen gewone jonge vrouw is. Maar is hij dan nog in staat om zichzelf te redden?

“Het was het onheilspellende gevoel van iets wat nadert en niet kan worden tegengehouden: de verwoestende kracht van de natuur zelve.”

Latoya Morris, Gebroken adem

Gebroken adem is beschreven met een fijne, vlotte en gedetailleerde schrijfstijl. Tevens laat Latoya Morris jou kennis maken met de Ierse natuur, omgevingsinvloeden en lokale bewoners. Ook wordt het mythisch element prachtig in het verhaal verweven, zonder dat er nadruk op dit element wordt gelegd. Daarnaast wordt Gebroken adem verteld vanuit de perspectieven van Patrick en zijn zusje Judith.

De personages uit Gebroken adem zijn boeiend uitgewerkt, zonder dat iets of iemand de boventoon voert. Tevens zijn de problemen van Patricks familie realistisch en heb je het idee dat je zo in deze bijzondere wereld zou kunnen instappen.

Gebroken adem is spannend, mysterieus, mythisch en intrigerend verhaal. Daarnaast bevat Gebroken adem een onverwachts einde, die tevens zeer ontroerend is. Gebroken adem is een fantastisch en heerlijk verhaal, dat je in één ruk uitleest!

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Gebroken adem

Auteur: Latoya Morris

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 233

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463967136

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Gebroken adem – Latoya Morris

Geef een reactie