Recensie: Fifty fifty – Steve Cavanagh

Recensie: Fifty fifty – Steve Cavanagh

De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.

Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen…

“Sinds die dag had ze alleen in gedachten met haar zus geschaakt. De pionnen vooruitgeschoven. De loper en de toren in de perfecte aanvalspositie gemanoeuvreerd. Haar koningin achter de hand gehouden. Dit zou ze later pas in het spel brengen. Het machtigste stuk van het hele bord.”

Steve Cavanagh, Fifty fifty

Fifty fifty is met de vlotte en spannende schrijfstijl van Steve Cavanagh geschreven. Daarnaast wordt Fifty fifty verteld vanuit verschillende perspectieven, waaronder de advocaten van beide zussen en komt ook de moordenaar af en toe nog aan het woord.

Sofia en Alexandra zijn zussen, maar tegelijkertijd mogen ze elkaar totaal niet. Ook zijn beide zussen qua karakter zeer verschillende. Daarnaast zijn beiden in het huis aanwezig op het moment dat één van de twee hun vader vermoord, maar beiden wijzen ze naar de ander.

In Fifty fifty wordt er goed gebruik gemaakt van de spanningsboog, de onverwachte wendingen en de mysterieuze personages en momenten. Daarnaast blijft het tot bijna aan het einde toe onduidelijk wie van de twee zussen nu uiteindelijk de moordenaar blijkt te zijn. Je wordt namelijk letterlijk tussen de twee zussen heen en weer geslingerd. Er kan wel gezegd worden dat Fifty fifty een geweldige thriller is, waarbij de spanning tot de laatste pagina wordt vastgehouden!

Luitingh Sijthoff bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Fifty fifty

Auteur: Steve Cavanagh

Genre: Thriller

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Bladzijdes: 398

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789024589999

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Fifty fifty – Steve Cavanagh

Geef een reactie