Recensie: Feniksbloed (Infinity Cycle #1) – Adam Silvera

Recensie: Feniksbloed (Infinity Cycle #1) – Adam Silvera

De New Yorkse tweelingbroers Brighton en Emil verafgoden de Spreukwachters, mensen die geboren worden met speciale krachten en strijden tegen iedereen die de magische wereld bedreigt.

Brighton zou er alles voor geven om zelf mee te strijden, maar probeert in afwachting beroemd te worden met zijn eigen YouTube-kanaal. En dan blijkt dat uitgerekend zijn broer en beste vriend Emil uitverkoren is. Maar Emil zit echt niet op een leven in de spotlights te wachten…

“De grootste kracht is een kloppend hart. Je bent een held door je menselijkheid, niet door je krachten.”

Adam Silvera, Feniksbloed

Adam Silvera heeft Feniksbloed met een vlotte schrijfstijl geschreven. Ook zijn de hoofdstukken van prima lengte en geven ze duidelijk aan vanuit welk perspectief wordt verteld. Feniksbloed wordt niet vanuit één perspectief verteld, maar vanuit meerdere, waarvan sommige geen toegevoegde waarde hadden vond ik. Daarnaast zijn de meeste perspectieven geschreven vanuit de mannelijke personages.

In Feniksbloed komen veel personages voor. Zo draait het verhaal voornamelijk om de tweelingbroers Brighton en Emil. Die beiden helemaal in de ban zijn van de Spreukwachters. Daarnaast zou Brighton het liefst ook speciale krachten willen hebben, maar uitgerekend is Emil de uitverkorene. Tevens speelt homoseksualiteit een rol in dit verhaal.

Feniksbloed is een fantasyverhaal vol met speciale krachten en strijd. Desondanks zaten er eigenlijk te veel personages in Feniksbloed, waardoor het soms nogal verwarrend was wie nu wie was. Tevens duurde het even voordat ik in het verhaal zat. Desondanks is Feniksbloed een prima fantasyverhaal, maar kan er hier en daar nog wel wat worden verbeterd. Desalniettemin smaakt het open einde naar meer.

Clavis bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Feniksbloed

Auteur: Adam Silvera

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 343

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044834611

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Feniksbloed (Infinity Cycle #1) – Adam Silvera

Geef een reactie