Recensie: Familie liegt nooit – Karen M. McManus

Recensie: Familie liegt nooit – Karen M. McManus

Milly, Aubrey en Jonah Story zijn nichten en neef, maar ze kennen elkaar amper en hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders al voordat de kleinkinderen werden geboren. Wanneer ze alle drie een uitnodiging ontvangen om in de zomer op hun oma’s resort op een eiland te komen werken, zijn ze dan ook verrast… en nieuwgierig.

Voor hun ouders is het duidelijk: niet gaan is geen optie. Dit is een kans om via de kinderen weer bij hun moeder in de gunst te komen. Maar wanneer Milly, Aubrey en Jonah op het eiland arriveren, wordt meteen duidelijk dat hun oma andere plannen met hen heeft. Hoe langer ze blijven, hoe meer ze ervan doordrongen raken dat hun familiegeschiedenis behoorlijk duister en mysterieus is. De gehele familie Story heeft geheimen. Wat hen jaren geleden uit elkaar heeft gedreven, is nog niet voorbij – en deze zomer zullen Milly, Aubrey en Jonah de gruwelijke waarheid ontdekken.

“‘Het is niet erg dat je boos bent, Milly,’ fluistert hij. ‘Je hebt recht op dat gevoel. Maar denk ook eens na over vergevensgezindheid, oké? Want als er één eigenschap is waarvan ik zou willen dat de familie Story er meer van bezet, dan is die het wel.’”

Karen M. McManus, Familie liegt nooit

Familie liegt nooit is door Karen M. McManus met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Daarnaast wordt Familie liegt nooit afwisselend verteld vanuit de perspectieven van Milly, Aubrey en Jonah. Door deze afwisseling wordt Familie liegt nooit vanuit verschillende kanten belicht.

Milly, Aubrey en Jonah zijn nichten en neef, maar hebben elkaar al jaren niet gezien. Ook hebben ze hun oma nog nooit ontmoet, totdat ze plotseling een uitnodiging krijgen. Verrast en vol nieuwsgierigheid gaan ze op de uitnodiging in. Maar dan komen ze erachter dat iedereen in de familie geheimen heeft. Zullen ze door hun nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen wel achter de waarheid komen?

Familie liegt nooit is een intrigerend verhaal, omdat je maar blijft doorlezen om te weten wat iedereen te verbergen heeft. Sommige geheimen komen uit onverwachte hoek, maar bij het ‘grote’ geheim wist ik wel waar ik naar het antwoord moest zoeken. Toch is Familie liegt nooit een super leuk en interessant verhaal!

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Familie liegt nooit

Auteur: Karen M. McManus

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 303

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000373000

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Familie liegt nooit – Karen M. McManus

Geef een reactie