Recensie: Exit (Slated #0.5) – Teri Terry

Recensie: Exit (Slated #0.5) – Teri Terry

Sams fijne leventje als dochter van de vicepremier lijkt voorbij. De grenzen van het Verenigd Koninkrijk zijn gesloten en de protesten worden gevoerd met steeds meer geweld. De jongeren krijgen de schuld van de regering en er wordt met een harde hand opgetreden. Mobiele telefoons worden geblokkeerd, bijeenkomsten worden verboden en er is geen ruimte voor een andere mening.

Sam heeft haar eigen ideeën over wat juist is en daardoor verzwakt de band met haar familie. Wanneer ze Ava en Lucas ontmoet, weet ze wat haar te doen staat. Ze kan het verschil gaan maken en ze geeft zelfs haar leven ervoor!

‘We zitten in de val. Een dun laagje glas en staal is alles wat ons scheidt van haat en woede, en de angst nestelt zich in me en perst de adem uit mijn longen.’

Teri Terry, Exit

Exit is net zoals de boeken uit de Slated serie geschreven met de fijne en vlotte schrijfstijl van Teri Terry. Dit schrijfstijl bevat ook een goed lopend tempo, waardoor je het boek al uit hebt voordat je het weet! Tevens worden er genoeg details gegeven, waardoor je het gevoel krijgt dat je helemaal in de (verschrikkelijke) wereld zit. Daarnaast wordt Exit verteld vanuit het perspectief van Sam.

Sam is de dochter van de vicepremier. Na de buitenwereld toe moet ze zich gedragen als de perfecte dochter. Maar ze begint steeds meer haar eigen mening te vormen en is het steeds minder vaak eens met de regels die onder andere haar vader opstelt.

Exit is een prequel in de Slated serie, maar het is ook een op zichzelf staand verhaal. In Exit wordt het beeld geschetst nadat de grenzen in het Verenigd Koninkrijk zijn gesloten en hoe de situatie zich erna ontwikkelt. Daarnaast probeert de regering de chaos de kop in te drukken, maar niet iedereen is eens met de nieuwe wetten!

Exit is een spannend, avontuurlijk, intrigerend, mysterieus en bovenal een verbluffend verhaal! Manipulatieve mensen spelen een hoofdrol en zelfs mensen waarvan je niet verwacht dat ze manipulatief zijn, laten de slechtste kant van zich naar boven komen. Daarnaast heeft Exit zowel een onverwachts einde als een einde die je al ziet aankomen. Tenminste als je de Slated serie al hebt gelezen. In het einde vinden er namelijk onverwachte gebeurtenissen plaats, maar aan de andere kant weet je door de Slated serie al welke richting je aan het oplezen bent. Desondanks is Exit weer een verhaal dat je niet kunt wegleggen en ik heb hem met veel plezier gelezen!

Imagine bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Exit

Auteur: Teri Terry

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Imagine

Bladzijdes: 494

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463338196

Beoordeling: 5/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Exit (Slated #0.5) – Teri Terry

Geef een reactie