Recensie: Evermore: de Tovenares en de Alchemist (Everless #2) – Sara Holland

Recensie: Evermore: de Tovenares en de Alchemist (Everless #2) – Sara Holland

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Maar nu komt ze erachter dat deze verhalen waar blijken te zijn en daarnaast is Jules erachter gekomen dat haar vriendin Caro de Tovenares is.

Tot Jules grote verbazing vermoord Caro de koningin en Jules’ eerste liefde Roan. Desondanks denkt het hele koninkrijk dat Jules verantwoordelijk is voor de moorden, waardoor er een hoge prijs op haar hoofd staat. Ze krijgt daarnaast ook steeds meer vijanden in Sempera en om de enige persoon die haar vertrouwt te kunnen redden, moet ze de mysteries over haar vroegere zelf oplossen.

‘Zonder het te weten heb ik iemand aangeraakt van buiten Sempera, iemand die geen tijd in zijn bloed heeft.’

Sara Holland, Evermore: de Tovenares en de Alchemist

Sara Holland heeft Evermore: de Tovenares en de Alchemist geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersonage Jules.

In Evermore: de Tovenares en de Alchemist wordt de geschiedenis van Jules blootgelegd. Op deze manier leert Jules zich goed kennen, omdat ze zelf opzoek gaat naar antwoorden uit haar verelden. Daarnaast komen in Evermore: de Tovenares en de Alchemist de ware gezichten van diverse personages naar voren. Ook zijn er een aantal personages overbodig in Evermore: de Tovenares en de Alchemist, zoals bijvoorbeeld Stef. Stef geeft dan wel een draai aan het verhaal, maar voor de rest had ze weinig tot geen toegevoegde waarde voor het verhaal.

Evermore: de Tovenares en de Alchemist viel in vergelijking met Everless: het Meisje en de Alchemist erg tegen. Zo bevat Evermore: de Tovenares en de Alchemist weinig spannende momenten. Komt het concept van dat inwoners van Sempera hun tijd verliezen niet aan de orde. Was het verhaal daarnaast erg langdradig en langzaam. Desondanks bleef ik doorlezen, omdat ik wilde weten hoe het eindigde en ook waren er een aantal goede plottwists die mij op het verkeerde been zette!


Titel: Evermore: de Tovenares en de Alchemist

Auteur: Sara Holland

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 271

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491358

Beoordeling: 3/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Evermore: de Tovenares en de Alchemist (Everless #2) – Sara Holland

Geef een reactie