Recensie: Everless: het meisje en de alchemist (Everless #1) – Sara Holland

Recensie: Everless: het meisje en de alchemist (Everless #1) – Sara Holland

In Sempera is tijd aan bloed gelinkt en kan worden omgezet in geld. Door deze manier van betalen kunnen rijken veel langer leven dan de armen.

De familie Gerling is een van de rijke families en kan zwemmen in de tijd die ze daardoor hebben. Maar juist daardoor worden ze erg gehaat. Jules is een van de mensen die de familie Gerling haat. Jules heeft namelijk ooit samen met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, gewoond en door een noodlottig ongeluk waren ze gedwongen om te vluchten.

Wanneer de tijd van Jules’ vader dreigt op te raken, besluit Jules om terug te keren naar het gevreesde Everless om daar als dienstmeisje te gaan werken. Teruggaan naar Everless brengt gevaar met zich mee en daarnaast komt Jules ook achter een eeuwenoud geheim.

‘Ik ben niet bang voor verhalen. Ik ben bang voor het echte gevaar dat hier op de loer ligt: dieven die je in een hinderlaag lokken, met botte messen en alchemistisch poeder aan hun riem, om tijd te stelen van iedereen die zich buiten de veilige grenzen van het dorp waagt.’

Sara Holland, Everless: het meisje en de alchemist

Everless: het meisje en de alchemist is een boek waarin je jezelf kunt verliezen door het bijzondere verhaal van Jules. Het verhaal is door Sara Holland vlot geschreven en de personages zijn doeltreffend uitgewerkt. Alleen moet je soms goed lezen om de worldbuilding te begrijpen. Dit had voor een deel kunnen worden opgelost door een kaart van het gebied bij in het boek te voegen.

De hoofdpersonage Jules is een meisje dat in haar jeugd al veel heeft meegemaakt. Zo moest ze diverse keren samen met haar vader verhuizen en momenteel moet ze hard werken om genoeg te verdienen om alles te kunnen betalen en om haar vader in leven te kunnen houden. In het eerste gedeelte van het verhaal krijg je veel informatie over haar jeugd te verwerken, waaronder waarom ze ooit moesten vluchten van Everless. Met behulp van deze informatie begrijp je de keuzes die zijn en worden gemaakt. Maar wanneer Jules eenmaal op Everless is gaan werken om meer te verdienen, blijkt haar geschiedenis heel anders in elkaar te zitten dan dat ze ooit dacht. Samen met Jules ga je op ontdekkingstocht naar de waarheid achter de geheimen.

Tijdens het lezen van Everless: het meisje en de alchemist kwamen diverse opmerkingen bovendrijven over het bijzondere concept waarbij tijd en bloed aan elkaar gelinkt zijn. Zo kunnen de personages in het verhaal bloed laten aftappen om het te laten ‘omsmelten’ in geld, maar wat gebeurt er als iemand bloed verliest? Gaat dan ook zijn tijd en geld verloren? En in een normaal menselijk lichaam worden nieuwe bloedcellen, aangemaakt en sterven de oude, maar hoe werkt dit dan met het concept dat tijd en bloed aan elkaar gelinkt zijn?

Everless: het meisje en de alchemist bevat duistere geheimen, spannende plottwists en onverwachte wendingen! Het is sprookjesachtig, mysterieus, spannend en heeft een hele grote cliffhanger!


Titel: Everless: het meisje en de alchemist

Auteur: Sara Holland

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 295

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491341

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

Eén gedachte over “ Recensie: Everless: het meisje en de alchemist (Everless #1) – Sara Holland

Geef een reactie