Recensie: Er was eens – Jen Minkman, Cathinca van Sprundel, Marijke F Jansen, Miranda Peters & Suzanne Peters

Recensie: Er was eens – Jen Minkman, Cathinca van Sprundel, Marijke F Jansen, Miranda Peters & Suzanne Peters

Veel sprookjes beginnen met Er was eens… Maar ken je deze al? Laat je meevoeren naar werelden waar Assepoester tegen loverboys strijdt, waar social media nog gevaarlijker is dan een spinnenwiel, waar inhalige fey muzikanten opsluiten in torens, waar oma’s gered moeten worden van iets ergers dan een boze wolf en waar twee zussen door yeti’s op de proef worden gesteld.

Vijf sprookjes, vijf heldinnen, vijf keer ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Of toch niet?

‘Je hebt drie uur voordat je weer verandert in je normale zelf. Het is nu precies negen uur, dus ik zou maar opschieten als ik jou was. Of je moet graag willen dat je geliefde zus er met je vriendje vandoor gaat.’

Miranda Peters, Negen levens

Er was eens is een verhalenbundel waarin vijf auteurs een sprookje omschrijven in een magisch verhaal wat in deze tijd afspeelt. Doordat Er was eens een verhalenbundel is, komen er diverse schrijfstijlen aanbod. Al deze schrijfstijlen zijn zeer verschillend, maar toch hebben ze allemaal een vlotte en makkelijke schrijfstijl. Daarnaast leer je in één klap de schrijfstijlen van de diverse auteurs kennen.

In Er was eens zijn vijf magische verhalen opgenomen die zich in deze tijd afspeelt, maar allemaal hebben ze kenmerkende van een bepaald sprookje. Ondanks de hedendaagse problemen, herken je vrij gemakkelijk de sprookjes.

Omdat het een verhalenbundel is, zijn de verhalen kort maar krachtig. Alleen hebben sommigen een open einde, waardoor je eigenlijk met een leeg gevoel achterblijft. Kan er geen vervolg komen op deze verhalen?

Er was eens is een boek waarin diverse sprookjes kort en krachtig in een hedendaags jasje worden gestoken. De verhalen zitten vol magie, verraad, vriendschap en liefde!

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar. 


Titel: Er was eens

Auteur: Jen Minkman, Cathinca van Sprundel, Marijke F Jansen, Miranda Peters & Suzanne Peters

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 232

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9781393840992

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Er was eens – Jen Minkman, Cathinca van Sprundel, Marijke F Jansen, Miranda Peters & Suzanne Peters

Geef een reactie