Recensie: Erfgenaam van vuur (Throne of Glass #3) – Sarah J. Maas

Recensie: Erfgenaam van vuur (Throne of Glass #3) – Sarah J. Maas

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Celaena heeft gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de waarheid over haar verleden onder ogen te komen…

Een waarheid over een erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen. Ondertussen verzamelen haar vijanden zich met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Maar Celaena moet eerst haar eigen demonen overwinnen om dat kwaad te kunnen verslaan.

“Zij had geen verhalen te vertellen. Alle legenden van Terrasen had ze verloren, het enige wat over was, waren fragmenten die zich als steengruis door haar geheugen verspreid hadden.”

Sarah J. Maas, Erfgenaam van vuur

Ook ditmaal heeft Sarah J. Maas het gepresenteerd om Erfgenaam van vuur te schrijven met haar kenmerkende vlotte, fijne en gedetailleerde schrijfstijl. Daarnaast zet Sarah J. Maas de wereld en de personages op een geweldige manier neer. De personages hebben bovendien zo hun positieve als negatieve eigenschappen en niemand is perfect. Tevens wordt Erfgenaam van vuur verteld vanuit verschillende perspectieven, waaronder Celaena.

Celaena heeft ondertussen al veel meegemaakt, waaronder de dood van een goede vriend. In de tussentijd gaat Celaena op reis om de antwoorden uit het verleden te vinden. Maar ondertussen wordt het kwaad alleen maar erger. En zien we een andere kant van Celaena.

Erfgenaam van vuur is een spannend, intrigerend en avontuurlijk verhaal. Hoewel het meer een opbouwend verhaal is qua karakters en wereld, is Erfgenaam van vuur een geweldig verhaal. Daarnaast eindigt het verhaal met een cliffhanger en ik kan niet wachten op het vervolg Koningin van de schaduw.


Titel: Erfgenaam van vuur

Auteur: Sarah J. Maas

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 511

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022580295

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Erfgenaam van vuur (Throne of Glass #3) – Sarah J. Maas

Geef een reactie