Recensie: Elfenstof – Carrie Jones

Recensie: Elfenstof – Carrie Jones

Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is.

Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara’s overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar nog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn… en alles wijst naar Zara.

“Iedereen heeft angsten, toch? Maar hoeveel van ons hebben mijn angst? Genoeg mensen, blijkt. Omdat er een naam voor is. Autofobie: angst voor jezelf.”

Carrie Jones, Elfenstof

Personages (Characters) Elfenstof vertelt het verhaal van Zara White. Na het overlijden van haar stiefvader is Zara niet helemaal meer zichzelf, waardoor Zara door haar moeder naar haar grootmoeder in het ijskoude Maine is gestuurd. In de eerste paar dagen maakt Zara al gauw nieuwe vrienden en gezamenlijk zien ze dan ook de vreemde verschijnsel dat Zara al langer stalkt. Algauw denken Zara en haar vrienden aan iets bovennatuurlijks. Als er dan ook nog eens mensen vermist raken, wil Zara niets anders dan de waarheid weten en de vermisten vinden. Gaandeweg komt Zara tot onverwachte waarheden, waar ze in eerste instantie veel moeite mee heeft. Maar eenmaal geaccepteerd maakt Zara juist gebruik van die onverwachte krachten.

Sfeer (Atmosphere) – In Elfenstof heerst vooral een mysterieuze sfeer. Dit komt voornamelijk door het vreemde verschijnsel die Zara al langere tijd stalkt. Maar ook de andere geheimzinnige gebeurtenissen in Maine zorgen voor deze sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Carrie Jones heeft Elfenstof met een vlotte schrijfstijl geschreven. Gaandeweg leer je de personages dan ook steeds beter kennen, waardoor stapsgewijs Elfenstof ook een steeds beter verhaal wordt. Naast de schrijfstijl van Carrie Jones zorgen ook de lengtes van de hoofdstukken voor een perfect gecreëerde leestempo.

Plot (Plot) Elfenstof begint eigenlijk met het moment dat Zara in Maine terechtkomt. Daarnaast wordt het verhaal langzaam opgebouwd, waaronder de eerste dagen van Zara op haar nieuwe school en het maken van nieuwe vrienden. Vervolgens begint het meer over de mysterieuze verschijnsel en alles wat daarbij hoort. Tevens wordt er opgebouwd naar diverse momenten richting het einde van Elfenstof waarbij de waarheid aan het licht komt.

Intrige (Intrigue) – De geheimzinnigheden rondom het vreemde verschijnsel en uiteindelijk ook de geheimzinnigheden van diverse personages zorgen ervoor dat Elfenstof intrigeert. Ondanks dat sommige momenten erg voorspelbaar zijn, fascineert Elfenstof toch door die kleine plottwists. Maar gaandeweg Elfenstof worden ook de personages, waaronder voornamelijk Zara, steeds interessanter.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Elfenstof passen allemaal bij dit type fantasie verhaal. Daarnaast bevat elk hoofdstuk een titel, waarin de betekenis van een fobie wordt uitgelegd. Helaas vind ik het jammer dat alleen wordt benadrukt dat Zara geobsedeerd is door fobieën, maar dat er verder weinig mee wordt gedaan. Tegelijkertijd vind ik de gebeurtenissen gedurende het verhaal steeds beter worden, door meer actie en avontuur.

Amusement (Enjoyment) Elfenstof is een mysterieus verhaal met bovennatuurlijke elementen. Na de heftige gebeurtenis van het overlijden van haar stiefvader, probeert Zara zichzelf weer terug te vinden. Gedurende deze tocht raakt ze betrokken bij iets bovennatuurlijks. Daarnaast leer je de gedurende Elfenstof de personages steeds beter kennen en daarbij komt uiteindelijk ook het ware gezicht naar boven. Tevens vinden er richting het einde van Elfenstof meer gebeurtenissen plaats die vol staan met actie en avontuur. Ik heb enorm genoten van Elfenstof door de schrijfstijl van Carrie Jones, de avontuurlijke en mysterieuze gebeurtenissen en natuurlijk ook de mooie karaktereigenschappen van Zara.

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Titel: Elfenstof

Auteur: Carrie Jones

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 293

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789493265073

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Elfenstof – Carrie Jones

Geef een reactie