Recensie: Eerlijk duurt het langst (One of Us is Lying #2) – Karen M. McManus

Recensie: Eerlijk duurt het langst (One of Us is Lying #2) – Karen M. McManus

Deze recensie kan spoiler van het voorgaande deel bevatten.

Een jaar na de dood van Simon, de oprichter van de roddelapp About That, begint iemand met een nieuw spel genaamd Truth or Dare. De leerlingen van Bayview ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze moéten kiezen tussen de waarheid of een opdracht.

Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld, maar daarentegen is een opdracht gevaarlijk of kan een opdracht zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere – en gaat daarvoor over lijken.

Wat nou, Bayview? Wisten jullie dat nog niet?
Schande! Jullie lopen zwaar achter op roddelgebied.
Een tip voor de volgende keer dat we dit spelletje spelen: kies altijd voor de opdracht.

Karen M. McManus, Eerlijk duurt het langst

Karen M. McManus beschrijft Eerlijk duurt het langst met een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast worden de perspectieven van de personages Know, Phoebe en Maeve afgewisseld. Hierdoor wordt het verhaal vanuit verschillende perspectieven belicht.

Door de geheimen die bekend worden gemaakt, leer je de personages van een andere kant kennen. Het zijn de grootste geheimen die aan het licht komen en waar de slachtoffers zich voor schamen dat het is gebeurd en dat andere personen ook de dupe worden van deze geheimen.

Daarnaast hebben de personages Know, Phoebe en Maeve allemaal een link met een van de oorspronkelijke Vier van Bayview. Zo is Maeve de zus van Bronwyn en kennen Phoebe en Addy elkaar van Café Contigo.

Wederom krijgt Karen M. McManus het voor elkaar dat je je maar blijft afvragen wie nu diegene is die achter het nieuwe spel, Truth or Dance, zit. Beetje bij beetje krijg je wel een idee dat het iemand moet zijn die dicht bij de personages staat, maar desondanks verraste mij het wel wie het nu uiteindelijk was. Daarnaast word je vanaf de eerste bladzijde getriggerd, omdat je ook wilt weten wie nu de personage is die is overleden.

Eerlijk duurt het langst is een spannend en bovendien een intrigerend verhaal. Daarnaast zit het verhaal boordevol met verrassende wendingen en heeft Eerlijk duur het langst een onverwachte ontknoping! Ook laat Eerlijk duurt het langst zien wat de invloed van zo’n app is op het gedrag van jongeren door middel van groepsdruk.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Eerlijk duur het langst

Auteur: Karen M. McManus

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 318

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000370870

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Eerlijk duurt het langst (One of Us is Lying #2) – Karen M. McManus

Geef een reactie