Recensie: Een vloek zo eenzaam (Cursebreakers #1) – Brigid Kemmerer

Recensie: Een vloek zo eenzaam (Cursebreakers #1) – Brigid Kemmerer

Prins Rhen is vervloekt en beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. Om de vloek te verbreken moet er een meisje verliefd op hem worden, maar hoe kan ooit iemand van hem houden als hij aan het einde van iedere herfst verandert in een bloeddorstig monster? Het monster verscheurt alles om hen heen: zijn kasteel, zijn familie en alle hoop die hij nog had.

Harper heeft geleerd om sterk te zijn. Haar vader is weg, haar moeder ligt op sterven en haar broer denkt dat haar cerebrale parese haar kwetsbaar maakt, maar Harper doet er alles aan om te overleven. Wanneer ze in de straten van Washington een ontvoering probeert te voorkomen, belandt ze plotseling in een magische wereld. Rhens wereld. Kan zij de prins toch nog hoop geven?

“‘Mijn vader zei ooit dat we bij onze geboorte allemaal een hand kaarten krijgen toebedeeld. Met een goede hand kun je uiteindelijk verliezen, net zoals je met een slechte hand kunt winnen, maar uiteindelijk moeten we allemaal doen met de kaarten die het noodlot ons geeft. De keuzes die we moeten maken zijn misschien niet de keuzes die we het liefst hadden gewild, maar het blijven keuzes.’”

Brigid Kemmerer, Een vloek zo eenzaam

Personages (Characters) Een vloek zo eenzaam vertelt het verhaal van prins Rhen en Harper. De vader van Harper is weg, haar moeder is ernstig ziek en haar broer doet er alles aan om alle problemen op te lossen. Ondanks dat Harper cerebrale parese heeft, doet ze er alles aan om te overleven en ze ontdekt zelfs een andere en bovenal sterkere kant van zichzelf. Prins Rhen daarentegen heeft de hoop om de vloek te kunnen verbreken bijna opgegeven. Hij laat zich niet meer buiten zijn kasteel zien, waardoor iedereen denkt dat hij en zijn familie zijn gevlucht en/of zijn overleden. Tegelijkertijd wordt hij gekweld door een toversmid die tevens de vloek in stand houdt. Door alles vindt Rhen het ook moeilijk om mensen te vertrouwen, maar daarnaast laat Rhen ook zien dat hij een gevoelige kant heeft.

Sfeer (Atmosphere) – Werkelijk vanaf de eerste bladzijde hangt er in Een vloek zo eenzaam een mysterieuze en spannende sfeer. Prins Rhen en zijn magische wereld zijn natuurlijk erg geheimzinnig en ook blijft de vloek erg ongrijpbaar. Tegelijkertijd blijft de strijd tegen de vloek en de vijanden erg spannend.

Schrijfstijl (Writing) – Brigid Kemmerer heeft Een vloek zo eenzaam op een fijne en vlotte manier geschreven. Daarbij zijn de hoofdstukken niet al te lang en ook de afwisseling van perspectieven tussen Harper en prins Rhen creëren een fijne schrijfstijl. Daarnaast blijken alle personages niet perfect te zijn en dat heeft Brigid Kemmerer op een prachtig manier in het verhaal weten te verwerven. Ook het contrast tussen de ‘gewone’ hedendaagse wereld waar Harper vandaan komt en de magische wereld van prins Rhen zijn enorm en dat wordt ook door Brigid Kemmerer op een prachtige manier verwerkt zonder afbreuk te doen aan één van de werelden.

Plot (Plot) Een vloek zo eenzaam begint met de levens van prins Rhen en Harper. Al vrij vlot komt Harper terecht in de magische en onbekende wereld van prins Rhen. Hierna wordt er steeds meer duidelijk wie prins Rhen en Harper überhaupt zijn en ook wat niet help om de vloek te verbreken. Natuurlijk wordt er opgebouwd naar een spannend einde en krijg je antwoordt op de vraag of het prins Rhen en Harper lukt om de vloek te verbreken.

Intrige (Intrigue) Een vloek zo eenzaam is absoluut intrigerend. Ten eerste valt het doorzettingsvermogen van Harper op. Ondanks alles wat Harper heeft meegemaakt, probeert ze overal alsnog het positieve van in te zien en ook haar strijdvaardigheid en zichzelf nog sterker willen maken zorgen ervoor dat Een vloek zo eenzaam blijft fascineren. Maar daarnaast hebben we ook nog het kleine hartje van prins Rhen. Gedurende het verhaal wordt het namelijk duidelijk dat prins Rhen ook nog een andere kant heeft dan de arrogante houding in het begin van Een vloek zo eenzaam. Door al zijn ontrafelingen blijf je ook maar doorlezen. En als laatste zorgen natuurlijk de vloek en de magische wereld door al hun geheimzinnigheden er ook voor dat Een vloek zo eenzaam blijft intrigeren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Een vloek zo eenzaam zijn voor een fantasie verhaal logisch en sommige gebeurtenissen zijn zelfs vanzelfsprekend, zoals de strijd tegen de vijanden uit een naburig koninkrijk. Natuurlijk zijn er ook een aantal onverwachte gebeurtenissen in Een vloek zo eenzaam en zijn sommige gebeurtenissen zelfs voorspelbaar. Toch is iedere gebeurtenis van toegevoegde waarde voor het verhaal, waardoor Een vloek zo eenzaam ook echt een geheel gebeuren is.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Een vloek zo eenzaam een prachtig en intrigerend verhaal. De personages Harper en prins Rhen zijn op hun manier geweldige personen, maar ook hun ontwikkeling is veelbelovend. De strijdvaardigheid van Harper en prins Rhen, maar ook de gebeurtenissen zorgen ervoor dat Een vloek zo eenzaam blijft intrigeren. Daarnaast zorgt het einde van Een vloek zo eenzaam ervoor dat ik niet kan wachten om Een hart zo vurig te lezen!


Titel: Een vloek zo eenzaam

Auteur: Brigid Kemmerer

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 477

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491730

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Een vloek zo eenzaam (Cursebreakers #1) – Brigid Kemmerer

Geef een reactie