Recensie: Een van ons liegt – Karen M. McManus

Recensie: Een van ons liegt – Karen M. McManus

Bronwyn (de nerd), Addy (de diva), Nate (de crimineel), Cooper (de atleet) en Simon (het buitenbeentje) moeten allemaal nablijven. De tieners zijn betrapt met een mobieltje op zak, terwijl dat het niet mocht.

Tijdens het nablijven vindt er buiten een ongeluk plaats en tegelijkertijd valt Simon plotseling neer. Hij heeft een allergische reactie. Iedereen schiet te hulp, maar nergens kunnen ze de EpiPen vinden. Ook bij de schoolverpleegkundige zijn alle EpiPennen verdwenen.

Net na aankomst in het ziekenhuis, overlijdt Simon. Blijkbaar heeft Simon pindaolie binnen gekregen, wat waarschijnlijk in het bekertje water moet hebben gezeten, die hij tijdens het nablijven heeft gedronken.

De vier andere tieners zijn verdacht en worden daardoor meerdere keren verhoord. Daarnaast heeft Simon een roddel-app ontwikkeld, waarin vele geheimen de wereld in werden gestuurd. Later blijkt dat Simon een post had gemaakt, die de volgende dag online most komen. In die post stonden allemaal geheimen van de vier andere nablijvers.

Alle nablijvers hebben ze een motief, alle nablijvers hebben ze iets te verbergen, maar een van hen liegt.

“Wij vertrouwen elkaar niet, dat is wel duidelijk – maar ons vertrouwen in rector Gupta en de politie van Bayview is nog kleiner.”

Karen M. McManus, Een van ons liegt

Vanaf de eerste pagina word je meegezogen in het spannende en intrigerende verhaal van één moord met vier jonge verdachten. Door de afwisseling in perspectieven, krijg je veel informatie over de personages, waardoor de personage veel diepte krijgen. Ook is de schrijfstijl van Karen M. McManus makkelijk en lekker vlot, waardoor je maar blijft lezen. Tijdens het lezen ben je alleen maar aan het nadenken wie nu precies deze verschrikkelijke moord kan hebben gepleegd, en vooral waarom?!

De personages Bronwyn, Addy, Nate, Cooper en Simon zijn allemaal tieners met diverse achtergronden. Door afwisseling in perspectieven krijg je ook steeds meer informatie over de moordenaar. Ook gaat iedere personage anders, maar op zijn eigen manier met dit voorval om. Sommige personages ontwikkelen zich op diverse vlakken. Tevens laat Een van ons liegt zien dat iedereen geheimen met zich meedraagt, maar iets geheim houden is soms moeilijker dan je denkt.

Het einde is spannend, met boordevol verrassende wendingen die elkaar opvolgen. Een klein minpuntje is dat je als lezer eerder weet wie de moord heeft gepleegd, dan de personages zelf. Maar daarentegen moedig je wel de personages aan om verder te zoeken en wil je ze het liefst helpen. Daarnaast blijf je doorlezen omdat je exact wilt weten hoe de moord heeft plaatsgevonden, wie heeft meegeholpen en hoe alles tot in de puntjes is uitgedacht.

Een van ons liegt is een mysterieus, spannend en ingewikkeld verhaal met verdrietige, maar ook prachtige en liefdevolle momenten. Daarnaast is het een verhaal waarin personages zich sterk ontwikkelen, maar ook hele andere kanten naar voren komen.  


Titel: Een van ons liegt

Auteur: Karen M. McManus

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: van Goor

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000365272

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

6 gedachten over “Recensie: Een van ons liegt – Karen M. McManus

    1. Daarnaast is deze nieuwe cover ook goedkoper dan de andere uitgaven en hij past ook beter bij het andere boek van Karen M. McManus: Twee kunnen er een geheim bewaren als er één dood is

Geef een reactie