Recensie: Een van ons is terug (One of Us is Lying #3) – Karen M. McManus

Recensie: Een van ons is terug (One of Us is Lying #3) – Karen M. McManus

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Tijd voor een nieuw spel, Bayview.
Als deze mysterieuze tekst op een billboard in Bayview verschijnt, lijkt dit eerst een slechte grap te zijn. Maar wanneer Phoebe plotseling verdwijnt, is het de Bayview Crew duidelijk dat dit ‘spel’ bittere ernst is – en niemand weet hoe het gespeeld moet worden.

Er is maar één regel.
Iedereen kan een doelwit zijn. En met de onverwachte terugkeer van een oude bekende begint het spel dodelijk te worden. Simon had gelijk over geheimen: ze komen uiteindelijk allemaal uit. En Bayview heeft nog steeds heel veel te verbergen…

“Ik kan alleen maar denken: We zijn te laat. Er is iets vreselijks gebeurd en we kunnen het niet meer terugdraaien.”

Karen M. McManus, Een van ons is terug

Personages (Characters) Een van ons is terug vertelt het verhaal van de Bayview Crew en dan voornamelijk over Addy, Phoebe en Nate. Maar daarnaast spelen ook andere personages een belangrijke rol. Na alles wat er is gebeurd in Bayview, hebben de leden van Bayview Crew een soort van rust gevonden. Iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om, maar iedereen is meteen in paraatheid op het moment dat Phoebe verdwijnt. Echter, ze weten ditmaal niet in welke hoek ze naar antwoorden moeten gaan zoeken. Daarbij blijken oude bekenden soms toch een grote rol te spelen, maar ook blijkt niet iedereen van Bayview Crew alles te hebben verteld.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Een van ons is terug is geheimzinnig en spannend. De geheimzinnigheid wordt gecreëerd door de vreemde boodschap en natuurlijk de verdwijning van Phoebe. Vanaf dat moment probeert de Bayview Crew alle antwoorden te vinden, maar desondanks blijft het soms onduidelijk in welke hoek ze die moeten gaan zoeken. Daarnaast hangt er natuurlijk ook in samenhang met de geheimzinnigheid een gespannen sfeer in Een van ons is terug. Voornamelijk omdat het soms ook echt over leven en dood gaat.

Schrijfstijl (Writing) – Karen M. McManus heeft Een van ons is terug wordt geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarbij wordt Een van ons is terug voornamelijk verteld vanuit de perspectieven van Addy, Phoebe en Nate, met af en toe ook gebeurtenissen uit het verleden vanuit andere perspectieven om het verhaal te verhelderen. Door de verschillende perspectieven komen diverse geheimen aan het licht en mede daardoor leer je diverse personages nog beter kennen. Tevens weet Karen M. McManus het lang spannend te houden over wie de touwtjes in handen heeft bij het nieuwe ‘spel’.

Plot (Plot) Een van ons is terug begint met de boodschap: ‘Tijd voor een nieuw spel, Bayview’. In eerste instantie wordt er nog weinig op deze boodschap uitgedaan. Maar dit verandert wanneer Phoebe plotseling wordt ontvoerd. Heel Bayview Crew probeert Phoebe te vinden, maar het blijkt lastig om te ontdekken wie hiervoor verantwoordelijk is. Daarbij voelt niemand zich heel veilig en alle aanwijzingen wijzen nog steeds alle kanten op. Toch lukt het Bayview Crew stap voor stap om dichter bij de antwoorden te komen, maar hierdoor komen er ook verrassende geheimen aan het licht.

Intrige (Intrigue) Een van ons is terug is absoluut een intrigerend verhaal. Echter, in eerste instantie wist ik niet meer zo goed wat de onderlinge verhoudingen tussen alle personages ook alweer waren, maar gelukkig staat vooraan in Een van ons is terug een schema. Daarnaast is Een van ons is terug meteen spannend, mede door de tekst op het billboard maar vooral bij de verdwijning van Phoebe. Vervolgens vinden er geheimzinnige en spannende gebeurtenissen plaats, waardoor Een van ons is terug continu blijft fascineren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Een van ons is terug passen bij dit verhaal. Dit komt voornamelijk omdat er zowel voorspelbare als onvoorspelbare gebeurtenissen plaatsvinden, waarbij de onvoorspelbare gebeurtenissen vaak erg geheimzinnig en spannend zijn. Tevens wordt Een van ons is terug op een hele natuurlijke manier verteld, waarin de gebeurtenissen op een perfecte manier zijn verweven.

Amusement (Enjoyment) Een van ons is terug is een geheimzinnig, spannend en intrigerend verhaal over de Bayview Crew die wederom moeilijke en heftige gebeurtenissen te verwerken krijgen. Algauw wordt duidelijk dat er iemand is die een ‘spel’ wil spelen, met onder andere als gevolg dat Phoebe verdwijnt. Bayview Crew gaat opzoek naar antwoorden, wat resulteert in diverse geheimen die aan het licht komen. Tevens weet Karen M. McManus je tot op het laatste moment in spanning te houden wie nou verantwoordelijk is voor alle onrust door het verhaal langzaam en spannend op te bouwen. Hierdoor is Een van ons is terug tot het laatste moment fascinerend, met ook een verrassende uitkomst op het einde.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Een van ons is terug

Auteur: Karen M. McManus

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 329

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000388561

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie