Recensie: Een hart zo vurig (Vervloekt #2) – Brigid Kemmerer

Recensie: Een hart zo vurig (Vervloekt #2) – Brigid Kemmerer

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

De vloek is eindelijk verbroken, maar Rhen en Harper staan opnieuw voor grote problemen; er doen geruchten de ronde dat prins Rhen niet de rechtmatige troonopvolger is. Bovendien is zijn lijfwacht Grey al maanden vermist.

Nadat Grey Sinteldaal heeft gered van de tovenares Lilith, is hij weggevlucht. Hij weet dat hij de ware erfgenaam is, maar is niet van plan om Rhens kroon op te eisen. Totdat hij Lia Mara ontmoet, de dochter van de gewelddadige koningin Karis Luran. Haar moeder is van plan Sinteldaal met geweld binnen te vallen, maar Lia Mara gelooft dat compromissen en vrede hen verder zullen brengen. Daarvoor heeft ze de hulp van Grey nodig. Nu alles in een ander daglicht staat, zal Grey dan toch de strijd aangaan met de prins die hij al zo lang dient?

“‘Keuzes zijn nooit gemakkelijk. Er zijn goede opties en slechte opties, maar het gevaarlijkst is om het helemaal geen keuze te maken.’”

Brigid Kemmerer, Een hart zo vurig

Personages (Characters) Een hart zo vurig vertelt het verhaal van Grey en Lia Mara. Lijfwacht Grey is al maanden gevlucht uit Sinteldaal en wil niet gevonden willen worden. Hij wil namelijk niet de kroon opeisen en probeert zich anoniem te verbergen. Daarentegen probeert Lia Mara, dochter van de gewelddadige koningin Karis Luran, vrede te sluiten met Sinteldaal. Daarvoor probeert ze een compromis te sluiten met Grey. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk, want beiden moeten hiervoor veel opgeven en moeilijke keuzes maken.

Sfeer (Atmosphere) – In het eerste gedeelte van Een hart zo vurig heerst er een geheimzinnige sfeer rondom Grey. Want waar is Grey nou gebleven en waarom wil hij anoniem blijven? Tegelijkertijd is er ook nog de mysterieuze Lia Mara. Want wat is nou haar werkelijke doel en wie is ze nu trouw? Ondertussen hangt er ook een gespannen sfeer rondom diverse gevaarlijke gebeurtenissen.

Schrijfstijl (Writing) – Brigid Kemmerer heeft Een hart zo vurig op een fijne en vlotte manier geschreven. Ditmaal wordt het verhaal verteld vanuit de perspectieven van Grey en Lia Mara en daarnaast speelt Een hart zo vurig alleen maar af in de magische wereld Sinteldaal. Deze keer vond ik het moeilijker om mij in het verhaal te plaatsen, voornamelijk doordat ik connectie miste met de personages. Maar gelukkig veranderde dit gedurende het verhaal.

Plot (Plot) Een hart zo vurig begint met een kleine blik op het leven van Rhen en Harper. Maar algauw gaat het verder met de levens van Grey en Lia Mara. Grey kennen we natuurlijk al uit Een vloek zo eenzaam, maar daarbij maken we dus kennis met Lia Mara. Gedurende het verhaal wordt daarnaast duidelijk waarom ze diverse keuzes maken en er wordt natuurlijk opgebouwd naar de climax op het einde.

Intrige (Intrigue) – Het eerste gedeelte van Een hart zo vurig vond ik niet zo intrigerend, maar gelukkig veranderde dit gedurende het verhaal. Want toen vonden er meer spannende gebeurtenissen plaats en werd het doel die de personages hebben veel duidelijker. Daarnaast vindt er op het einde een enorme wending plaats, wat er tevens ook voor zorgde dat Een hart zo vurig blijft intrigeren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Een hart zo vurig zijn voor een fantasie verhaal logisch. Zo zijn er onverwachte gebeurtenissen, maar ook gebeurtenissen die vanzelfsprekend zijn. De strijd tussen de landen is natuurlijk vanzelfsprekend, maar sommige keuzes van personages niet. Daarnaast vond ik niet dat er overbodige gebeurtenissen plaatsvonden in Een hart zo vurig.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Een hart zo vurig een geheimzinnig en spannend verhaal. Ditmaal leer je de personages Grey en Lia Mara (beter) kennen. Het eerste gedeelte van Een hart zo vurig viel ietwat tegen, maar dit veranderde toen er meer spannende gebeurtenissen plaatsvonden en de doelen van de personages duidelijk werden. Door de verrassende wending op het einde, ben ik erg benieuwd naar het vervolg Een eed zo duivels.


Titel: Een hart zo vurig

Auteur: Brigid Kemmerer

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 429

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463492317

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Een hart zo vurig (Vervloekt #2) – Brigid Kemmerer

Geef een reactie