Recensie: Duivels spel – Inge Verbruggen

Recensie: Duivels spel – Inge Verbruggen

Van de ene op de andere dag verdwijnt totaal onverwachts Lynseys vriendje Noah. Tevens is Lynsey er heilig van overtuigd dat hij haar niet zomaar in de steek heeft gelaten.

Lynsey gaat samen met haar hondje Max proberen om het raadsel te ontrafelen. Dit brengen hen in alle uithoeken van België en Nederland. Al gauw komt Lynsey erachter dat ze Noah helemaal niet zo goed kende als ze dacht.

‘Let erop dat alle blokjes compleet zijn Lynsey’, maant hij. ‘Een spel dat niet compleet is, is waardeloos.’

Inge Verbruggen, Duivels spel

Duivels spel is met een fijne, maar vooral met een vlotte schrijfstijl geschreven door Inge Verbruggen. Daarnaast wordt de dagen uit het heden verteld vanuit het perspectief van Lynsey en die van het verleden door de vier vrienden. Door de fragmenten uit het verleden krijg je als lezer steeds meer informatie over wat er nu zich precies heeft afgespeeld. Hierdoor kun je al sneller links leggen, maar toch heeft Inge Verbruggen het voor elkaar gekregen om verrassende wendingen in Duivels spel te brengen.

Lynsey is een zeventienjarige meisje met ADHD. Wanneer op een dag haar vriendje Noah verdwijnt, weet ze meteen dat hij haar niet heeft verlaten. Hierdoor gaat ze samen met haar hondje Max opzoek naar Noah. Ook heeft Noah haar getraind om puzzels op te lossen zonder te veel hints te geven.

Duivels spel is een spannend, verrassend, intrigerend en huiveringwekkend verhaal. Hier en daar worden Vlaamse woorden gebruikt, maar dit is totaal niet storend en lees je er gemakkelijk overheen. Hoewel sommige scenes voorspelbaar waren door de fragmenten uit het verleden, zitten er toch nog wendingen in die het verhaal een hele andere kant opstuurt!

Clavis bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Duivels spel

Auteur: Inge Verbruggen

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 288

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044837094

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Duivels spel – Inge Verbruggen

Geef een reactie