Recensie: Duivelsdochters – Marieke Rooijmans

Recensie: Duivelsdochters – Marieke Rooijmans

Een toevallige ontmoeting in de krochten van een kasteel heeft grote gevolgen. De introverte Sarah belandt samen met de vrijpostige Niels in de Middeleeuwen. Al snel komt Sarah er achter dat zij met een reden naar het verleden gehaald is. Kan ze haar doelen bereiken, in deze tijd waarin al het onverklaarbare tot heidens en duivels wordt bestempeld? Wie kan ze vertrouwen en wie niet?

Ze zal met Niels moeten samenwerken. Kan ze de trauma’s uit haar verleden achter zich laten, om in het nieuwe verleden te kiezen voor de liefde? Hun reis is een race tegen de klok, met gevaar voor eigen leven, waarin ze van meerdere kanten gedwarsboomd worden…

“‘Dat weet alleen jij. Mensen leven om zich te ontwikkelen. Als je op aarde komt dan heeft je ziel bepaalde leerdoelen; zielendoelen. Iedere ziel bewandelt zijn eigen unieke weg. Wat wilde jij echt graag leren in je leven? Wat wilde je bereiken? Wat wilde je met heel je hart?’”

Marieke Rooijmans, Duivelsdochters

Personages (Characters) Duivelsdochters vertelt het verhaal van Sarah en Niels. Sarah is een introverte dame, die onverwachts met de vrijpostige Niels in de Middeleeuwen terechtkomt. Algauw merkt Sarah dat er een reden moet zijn dat ze in het verleden terecht zijn gekomen. Ze wil er dan ook alles aan doen om meer duidelijkheid te verkrijgen wat er nu precies in de Middeleeuwen zich afspeelt. Hiervoor moet ze met Niels samenwerken, die in eerste instantie hier geen zin in heeft. Maar gaandeweg verandert dit en leren Sarah en Niels elkaar beter kennen. Uiteindelijk moeten ze gezamenlijk strijden voor de gebeurtenissen in de Middeleeuwen, maar ook tegen hun eigen verleden.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Duivelsdochters is geheimzinnig en spannend. De geheimzinnige sfeer komt van het feit dat het onbekend is waarom Sarah en Niels in de Middeleeuwen terecht zijn gekomen en wat hun exacte doel daar precies is. Daarnaast is in eerste instantie ook onduidelijk wie Sarah en Niels precies zijn en vooral welke trauma’s ze meenemen uit hun eigen verleden. De gespannen sfeer wordt gecreëerd door de gebeurtenissen die Sarah en Niels meemaken en hoe ze zich daar ook doorheen slaan.

Schrijfstijl (Writing) – Marieke Rooijmans heeft Duivelsdochters met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Vanaf het eerste moment word je meegenomen in het moment dat Sarah en Niels elkaar tegenkomen en tegelijkertijd onverwachts in de Middeleeuwen terechtkomen. Daarnaast leer je gaandeweg Duivelsdochters ook steeds meer over de personen Sarah en Niels; wie zijn ze, wat hebben ze meegemaakt en wat gaat er tussen hen allemaal gebeuren.

Plot (Plot) Duivelsdochters begint meteen met een moment dat Sarah en Niels elkaar ontmoeten en onverwachts in de Middeleeuwen terechtkomen. Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk waarom Sarah er alles aan wil doen om de mensen in de Middeleeuwen te helpen, maar ook wie Sarah en Niels nu zijn. Hieruit wordt duidelijk dat Sarah en Niels zeer verschillende personen zijn, die allebei de nodige trauma’s hebben meegemaakt. Maar gezamenlijk doen ze er alles aan om iedereen te redden ondanks dat ze zelf in heftige situaties terechtkomen.

Intrige (Intrigue) Duivelsdochters wordt gaandeweg het verhaal steeds intrigerender. Dit komt voornamelijk omdat er dan meer duidelijkheid is over wat er nou ongeveer aan de hand is. Maar ook omdat je meer te weten komt over Sarah en Niels. Dit allemaal samen met de spannende gebeurtenissen heeft ervoor gezorgd dat Duivelsdochters continu blijft fascineren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Duivelsdochters passen bij dit verhaal. Daarbij zijn er natuurlijk zowel voorspelbare als onvoorspelbare gebeurtenissen, maar voornamelijk de onvoorspelbare en spannende gebeurtenissen passen bij de levensstijl in de Middeleeuwen. Echter, ik vond het wel jammer dat de karakters van Sarah en Niels niet helemaal uit de verf komt, voornamelijk het introverte karakter van Sarah. Zo mis ik namelijk het doen en laten van een introvert, maar ook de gedachtepatronen die veel introverte hebben.

Amusement (Enjoyment) Duivelsdochters is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal. Sarah komt onverwachts met Niels in de Middeleeuwen terecht, waarna duidelijk wordt dat deze personen hen nodig hebben. Sarah doet er dan ook alles aan om iedereen te helpen, ondanks dat het haar in gevaarlijke situaties brengt. Marieke Rooijmans heeft er door de spannende en geheimzinnige gebeurtenissen ervoor gezorgd dat Duivelsdochters een intrigerend verhaal is geworden. Maar daarnaast zijn ook de personages Sarah en Niels ook hele bijzondere en prachtige personen.

Marieke Rooijmans bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Duivelsdochters

Auteur: Marieke Rooijmans

Genre: Thriller

Uitgeverij: Yvoire Books

Bladzijdes: 233

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9789083314013

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Duivelsdochters – Marieke Rooijmans

Geef een reactie