Recensie: Duisternis (The Vampire Diaries: The Return #1) – L.J. Smith

Recensie: Duisternis (The Vampire Diaries: The Return #1) – L.J. Smith

Elena was bereid om het ultieme offer te brengen: haar leven voor dat van de twee vampierbroers die allebei van haar houden. Alleen blijft ze op onverklaarbare wijze in leven. Welke bovennatuurlijke kracht zorgt ervoor dat ze niet sterft en waarom is haar bloed onweerstaanbaar voor vampiers? Stefan gaat op zoek naar een veilige plek waar Elena zich kan verschuilen. In zijn broers afwezigheid ziet Damon kans om al zijn charmes in de strijd te gooien en Elena ervan te overtuigen dat hij de broer is bij wie ze hoort.
Wat geen van de beide broer doorheeft, is dat er nog iemand in Fell's Church is aangekomen die een wel heel ongezonde interesse in Elena heeft en Damon inzet om zijn doel te bereiken: Elena's dood.

Het volgende deel in de Vampire Diaries serie. Waar de tv-serie steeds beter werd, vind ik momenteel de boeken steeds wat minder worden. Ondanks dat het vorige deel beter was dan het eerste deel.

Recensie Duisternis

Het boek was soms moeilijk te volgen, door alle onverwachte gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen waren vaak ook ongeloofwaardig. Soms was de grens tussen de ‘echte’ en de ‘duistere’ wereld niet echt duidelijk.

Ondanks alle mindere punten, was het boek fijn en vlot leesbaar. Ook was het spannend en actievol. Daarnaast ben ik zeer benieuwd of de boeken nog beter worden of dat het op deze lijn zich blijft doortrekken.


Duisternis (The Vampire Diaries: The Return #1)

Titel: Duisternis

Auteur: L.J. Smith

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: de Boekerij

Bladzijdes: 415

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022558393

Beoordeling: 3/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Duisternis (The Vampire Diaries: The Return #1) – L.J. Smith

Geef een reactie