Recensie: Dubbelleven – Chinouk Thijssen

Recensie: Dubbelleven – Chinouk Thijssen

De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan de toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha.

Sander noemt Ivy’s vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen…

“Nog even en hij zorgt ervoor dat je straks niemand meer hebt en helemaal afhankelijk bent van hem. Let maar op.”

Chinouk Thijssen, Dubbelleven

Chinouk Thijssen heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast is Dubbelleven een echte pageturner! Veel boeken van Chinouk Thijssen zijn thrillers, maar Dubbelleven is ditmaal een contemporary. Ondanks dat Dubbelleven een contemporary is, zit er alsnog spanning in Dubbelleven, omdat diverse personages geheimen met zich meebrengen.

Ivy is een zeventienjarig meisje dat graag modeontwerpster wil worden. Daarnaast heeft ze sinds kort een vriend, genaamd Sander. Sander is een aantal jaar ouder dan Ivy. Ook komt Ivy sinds haar relatie met Sander voor moeilijke keuzes te staan. Ivy’s vriendinnen zijn echte vriendinnen, aangezien ze erg bezorgd zijn over Ivy. Sander daarentegen is erg geheimzinnig en je weet dat hij wat te verbergen heeft.

Dubbelleven bevat een belangrijke boodschap over situaties, die helaas hedendaags nog steeds voorkomen. Tevens is Dubbelleven voorspelbaar, maar daarentegen weet je ook dat deze situaties op deze manier plaatsvinden en slachtoffers vaak niets of weinig het gevoel hebben dat ze in die situatie zitten. Dubbelleven is zo spannend dat het verhaal je niet meer loslaat!


Titel: Dubbelleven

Auteur: Chinouk Thijssen

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 233

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044837131

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Dubbelleven – Chinouk Thijssen

Geef een reactie