Recensie: Drie weduwen – Cate Quinn

Recensie: Drie weduwen – Cate Quinn

Tegen de wensen van zijn familie en de regels van de mormoonse kerk in, trouwt Blake Nelson met drie vrouwen. Samen trekken ze zich terug in een geïsoleerde boerderij, kilometers van de bewoonde wereld. Hier zal niemand ze storen.

Totdat Blake vermoord wordt en er maar drie verdachten zijn:
1. Rachel. Blakes eerste vrouw. Beleefd, intelligent, hardwerkend – en met een gruwelijk geheim.
2. Emily. Blakes tweede vrouw. Jong, lief, naïef – en een pathologische leugenaar.
3. Tina. Blakes derde vrouw. Stoer, sexy, dapper – en met beelden op haar telefoon die niemand ooit mag zien.
Het is duidelijk: één van Blakes vrouwen is een moordenaar. En de twee anderen zijn mogelijk in levensgevaar. Wie vertrouw jij?

“‘Het is heel belangrijk,’ zeg ik tegen hem. ‘Er is onlangs iemand vermoord. Ene Blake Nelson.’ Ik kijk hen beurtelings aan. ‘Ik weet wie het gedaan heeft.’”

Cate Quinn, Drie weduwen

Drie weduwen is door Cate Quinn op een vlotte manier geschreven. Diverse onbekende onderwerpen, zoals het Mormonisme, worden op een begrijpelijke manier uitgelegd en in het verhaal verwerkt. Daarnaast wordt Drie weduwen verteld vanuit het perspectief van de drie weduwen: Rachel, Emily en Tina.

Rachel is Blakes eerste vrouw. Ze heeft in haar jeugd veel meegemaakt, waardoor ze zich op diverse momenten op een bijzondere manier gedraagt. Emily is Blakes tweede vrouw. Ze is jonger en naïever dan Rachel en ze spreekt niet altijd de waarheid. Tina is Blakes derde vrouw. Ze is totaal anders dan de anderen, waardoor ze alle drie niet altijd op één lijn zitten.

In het begin van Drie weduwen was het lastig om in het verhaal te komen, doordat er veel werd geïntroduceerd en er weinig gebeurde. Uiteindelijk veranderde het toen er steeds meer actie in het verhaal kwam. Daartegenover was het einde toch wat voorspelbaar en sommige stukken van het verhaal waren ietwat langdradig, waardoor het leestempo nogal langzaam was. Daarentegen zijn de openbaringen van de geheimen van de drie weduwen wel intrigerend en soms verrassend. Al met al is Drie weduwen een prima verhaal, maar is het niet erg spannend of verrassend.


Titel: Drie weduwen

Auteur: Cate Quinn

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 416

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022590645

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Drie weduwen – Cate Quinn

Geef een reactie