Recensie: Dreiging en Duisternis (De Grisha #2) – Leigh Bardugo

Recensie: Dreiging en Duisternis (De Grisha #2) – Leigh Bardugo

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Samen met Mal probeert Alina na de vlucht een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Alina moet haar identiteit als Lichtheerser verborgen houden om niet gevonden te worden door de Duisterling.

Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere macht die zich in het land verzamelt. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling – en verder weg van Mal.

Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

“Hij zal jouw gave nooit kunnen begrijpen, en als hij dat wel deed, zou hij alleen maar bang voor je zijn.”

Leigh Bardugo, Dreiging en Duisternis

Dreiging en Duisternis is geschreven met de kenmerkende, fijne en vlotte schrijfstijl van Leigh Bardugo. Leigh Bardugo laat de lezer wederom verliefd worden op personages, maar tegelijkertijd krijgt Leigh Bardugo het voor elkaar om diezelfde personages te gaan haten. Daarnaast beleef je echt de wereld door de uitstekende worldbuilding. Tevens wordt Dreiging en Duisternis verteld vanuit het perspectief van Alina.

Alina en Mal zijn gevlucht voor de Duisterling. Tijdens de gebeurtenissen daarna leert Alina zichzelf meer en meer kennen. Daarnaast moet Alina heftige beslissingen nemen en daar heeft ze veel moeite mee.

Wederom zit er in Dreiging en Duisternis spanning en strijd gedurende het hele verhaal. Tevens zat  het einde van Dreiging en Duisternis vol met verrassende wendingen waarin veel strijd werd geleverd. Hierdoor kan ik niet wachten om het vervolg Val en Verlossing te lezen.


Titel: Dreiging en Duisternis

Auteur: Leigh Bardugo

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 415

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020679762

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Dreiging en Duisternis (De Grisha #2) – Leigh Bardugo

Geef een reactie