Recensie: Doods geheim (Detective Erika Foster #6) – Robert Bryndza

Recensie: Doods geheim (Detective Erika Foster #6) – Robert Bryndza

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Op een ijzige koude ochtend vindt een moeder het bebloede, levenloze lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook dit onderzoek te leiden. Ze komt erachter dat in deze relatief rustige buitenwijk van Londen recentelijk meerdere jonge mensen zijn aangevallen. Net als Erika eindelijk een patroon begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Ze moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.

“‘Ik zal je nooit vergeten en ik zal altijd van je blijven houden, maar ik kan niet door als ik maar voor de helft leef.’”

Robert Bryndza, Doods geheim

Personages (Characters) Doods geheim vertelt het verhaal van detective Erika Foster, die de zaak van de gruwelijke moord onderzoekt. Gaandeweg het onderzoek komen er herinneringen boven die erg gevoelig zijn voor Erika. Tegelijkertijd wordt Erika ‘gedwongen’ om tijdelijk afstand te doen van het onderzoek. Hoewel ze dat moeilijk vindt, heeft iemand anders haar erg hard nodig. Ondertussen wordt ook duidelijk waarom Erika zich erg hard op haar werk stort en weet ze ook wanneer iemand haar hulp hard nodig heeft. Tevens wordt Erika ook nog met diverse zaken geconfronteerd en moet ze leren om met alle veranderingen in haar leven om te gaan.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Doods geheim is spannend en mysterieus, maar tegelijk hangt er in tussen diverse vrienden en bij familieleden een warme onderlinge sfeer. Want een sterke band tussen familieleden en tussen vrienden blijkt erg belangrijk. Tegelijk blijft het lang onduidelijk wie de geheimzinnige moordenaar is en ook blijft het spannend of er niet meer slachtoffers gaan vallen.

Schrijfstijl (Writing) – Robert Bryndza heeft Doods geheim op een vlotte manier geschreven. Daarbij wordt Doods geheim voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Erika, maar soms ook kort vanuit een ander perspectief. En daarnaast legt Robert ook ditmaal veel aandacht op het privéleven van detective Erika.

Plot (Plot) Doods geheim begint meteen met de moord en de vondst van het lichaam. Daarna volg je het onderzoek naar de moordenaar, waarbij je kennis maakt met diverse verdachten. Tegelijk word je ook meegenomen in het privéleven van detective Erika. En natuurlijk kom je te weten wie nou de moord heeft gepleegd en natuurlijk waarom.

Intrige (Intrigue) Doods geheim is een verhaal dat je blijft lezen omdat je wilt weten wie nou precies de moordenaar is. Net zoals in de eerdere delen blijft wederom het privéleven van detective Erika intrigeren. Voornamelijk omdat ze ditmaal voor diverse confrontaties staat en belangrijke keuzes moet gaan maken.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Doods geheim zijn voor een thriller vrij logisch. Gaandeweg het verhaal kreeg ik steeds meer een idee in welke hoek ik de dader moest gaan zoeken. Maar tegelijk zaten er ook wel een aantal plottwists in het verhaal.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Doods geheim ook weer een interessante thriller uit de Detective Erika Foster serie. Ditmaal bleef tot het einde onduidelijk wie nu de moordenaar is, maar toch wist ik in welke hoek ik de moordenaar moest zoeken. Tegelijk wordt Erika qua privézaken op de feiten gedrukt, maar juist hoe ze hiermee omgaat is prachtig om te zien.


Titel: Doods geheim

Auteur: Robert Bryndza

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 336

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022587355

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Doods geheim (Detective Erika Foster #6) – Robert Bryndza

Geef een reactie