Recensie: Donker water (Detective Erika Foster #3) – Robert Bryndza

Recensie: Donker water (Detective Erika Foster #3) – Robert Bryndza

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Erika Foster vindt in de modder inderdaad de drugs die ze zocht, maar daarnaast vindt ze ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichterbij dan ze denkt?

“Jessica is op deze plek verdwenen.’ Ze wees naar het stukje straat waarin grote, kale eiken stonden. Hun takken reikten omhoog naar de grijze lucht. ‘Wat is het hier kill, hè?”

Robert Bryndza, Donker water

Robert Bryndza heeft een vlotte schrijfstijl. Mede hierdoor en door de korte hoofdstukken en de spanning zit er een fijn tempo in Donker water. Donker water wordt net zoals de voorgaande delen verteld vanuit diverse perspectieven, waaronder de perspectieven van inspecteur Erika en de dader.

In het verleden heeft inspecteur Erika diverse onmogelijke onderzoeken goed afgerond. Toen ze de overblijfselen van de elfjarige Jessica vond, wist Erika meteen dat ze ook deze zaak wilde oplossen. Ze steekt veel tijd in de zaak die na zesentwintig jaar hopelijk wordt opgelost. Dit kenmerkt Erika dan ook als een typische inspecteur.

Wederom zaten er onverwachte gebeurtenissen en plottwists in Donker water. Daarnaast word je in Donker water meegenomen naar alle uiteenlopende emoties van de personages. Tevens word je als lezer ook nog eens getriggerd om zelf ook opzoek te gaan naar de mogelijke dader. Ook is het tot het einde onduidelijk wat er nu precies zesentwintig jaar geleden is gebeurd. Donker water kan omschreven worden als spannend, geheimzinnig en mysterieus!


Titel: Donker water

Auteur: Robert Bryndza

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 366

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022585115

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Donker water (Detective Erika Foster #3) – Robert Bryndza

Geef een reactie