Recensie: Dolende zielen (Kim Stone #6) – Angela Marsons

Recensie: Dolende zielen (Kim Stone #6) – Angela Marsons

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Wanneer archeologen bij een opgraving in Black Country een verzameling menselijke botten aantreffen, wordt een doodgewone weide plotseling een complete plaats delict voor rechercheur Kim Stone. Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat er in het graf meer dan één persoon begraven ligt en dat de slachtoffers op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen.

Kim wordt gedwongen om samen te werken met rechercheur Travis, met wie ze een bewogen verleden deelt. Samen moet ze een duister geheim ontrafelen dat meerdere families in Black Country in zijn greep houdt. Terwijl Kim wordt ondergedompeld in een van de gecompliceerdste zaken die ze ooit heeft geleid, raakt haar team verstrikt in een golf van misselijkmakende haatmisdrijven.

De mensen in haar omgeving zijn in gevaar en de tijd dringt. Kan Kim de zaak oplossen en haar team redden voordat het te laat is?

“‘Baas, word ik ontslagen?’ ‘Waarvoor? Omdat je je werk hebt gedaan? Je hebt met die zaak je onderbuikgevoel gevolgd en omwille van persoonlijke redenen ben je erachteraan gegaan. Toevallig zat je gevoel goed en hoe erg ik het ook vind dat je gevaar hebt gelopen, dankzij jou gaat nu een stel nare racisten achter slot en grendel.’”

Angela Marsons, Dolende zielen

Personages (Characters) Dolende zielen vertelt het verhaal van detective Kim Stone, die ditmaal wordt gedwongen om samen te werken met haar oude collega rechercheur Travis. Stone en Travis hebben een verleden, waardoor het samenwerken niet helemaal soepel verloopt. Desondanks doet iedereen zijn eigen ding en dat is totaal anders dan wat de ander zou doen. Ondertussen zijn de collega’s van Kim bezig met diverse onderzoeken, maar dit blijkt niet helemaal volgens planning te verlopen. Eén collega loopt zelfs gevaar en ze hebben dan ook elkaar nodig om hieruit te komen. Ondertussen probeert Kim ook haar onderzoek met Travis op te lossen en dat gaat moeizaam, mede door de vele onbeantwoorde vragen. Maar dan blijkt alles anders in elkaar te steken en moet iedereen strijden voor elkaars veiligheid.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Dolende zielen is spannend en geheimzinnig. De spanning wordt gecreëerd door de vondst van de menselijke botten en de geheimen daarachter. Daarbij beantwoorden diverse personages niet eerlijk de vragen of meer ze zwijgen. Tegelijkertijd gebeurt er ook veel met de collega’s van Kim, die onderzoek doen in diverse zaken. De geheimzinnige sfeer daarentegen komt natuurlijk van alle geheimen die worden verborgen. Maar ook naar de personages die mogelijk iets met de zaken te maken hebben, laten niet veel zien.

Schrijfstijl (Writing) – Angela Marsons heeft Dolende zielen geschreven met haar fijne en bovenal vlotte schrijfstijl. Ditmaal komen de collega’s van Stone ook meer aan het woord, voornamelijk over de zaken waar zij op dat moment mee bezig zijn en ook wat hen soms intrigeert om dieper alles uit te willen zoeken. Daarnaast laat Angela Marsons ook een andere kant van Stone zien, oftewel een persoon die ditmaal rekening met iemand anders moet houden.

Plot (Plot) Dolende zielen begint met de vondst van de menselijke botten. Uiteindelijk wordt er besloten dat detective Stone samen met haar oude collega Travis het onderzoek moet gaan leiden. Beiden willen de zaak oplossen door middel van hun manier van werken, maar toch moeten ze allebei soms een pas op de plaats maken. Tegelijkertijd zijn de collega’s van Stone ook bezig met verschillende zaken en ook daar blijkt alles niet zonder gevaar te verlopen. Gaandeweg moeten er moeilijke keuzes worden gemaakt en heel diep worden gegraven om de waarheid boven tafel te krijgen.

Intrige (Intrigue) Dolende zielen is een intrigerend verhaal, aangezien we ditmaal ook een andere kant van Stone te zien krijgen. Daarnaast wordt een actueel onderwerp aangekaart, namelijk haatmisdrijven. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je wilt weten wat nu exact gebeurt is en voornamelijk waarom.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Dolende zielen zijn voor een thriller logisch. Dit komt voornamelijk door zowel de voorspelbare gebeurtenissen die plaatsvinden, als voor de spannende onvoorspelbare gebeurtenissen. Deze combinatie samen met de spanning en geheimzinnigheid zorgen ervoor dat Dolende zielen een samenhangende thriller is geworden.

Amusement (Enjoyment) Dolende zielen is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal over detective Kim Stone dit ditmaal samen met haar oude collega Travis op de zaak van de gevonden menselijke botten worden gezet. Angela Marsons weet met de zaak een actueel onderwerp aan te snijden, namelijk haatmisdrijven. Dit weet Angela Marsons dan ook op een geweldige manier neer te zetten, vooral door alle geheimzinnigheden die verborgen worden gehouden. Ook zien we een andere kant van Stone, wat ze moet soms een stap op zij zetten en niet alleen maar haar zin doordrijven. Maar toch dat Stone er alles aan om de zaak op te lossen en ook om haar collega’s te redden van al hun gevaren waarin ze zijn gelopen.

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Dolende zielen

Auteur: Angela Marsons

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 413

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022598238

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Dolende zielen (Kim Stone #6) – Angela Marsons

Geef een reactie