Recensie: Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Recensie: Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Cato begint met een schone lei aan het Groenbeek Gymnasium. Op haar vorige middelbare school heeft Cato iets ingrijpends meegemaakt, waardoor ze opnieuw wil beginnen. Vanaf het eerste moment op het Groenbeek Gymnasium, wordt ze opgenomen in het groepje met de populaire meiden. Cato is nooit een populair meisje geweest, waardoor dit een droom is die uitkomt.

Tevens heeft Cato verkering met de zeven jaar oudere Adrian. Niemand weet van hun relatie af en eveneens hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. Adrian is voor Cato van grote waarde, omdat ze al haar zorgen bij hem kwijt kan.

Cato moet een verschrikkelijke keuze maken en kiezen tussen twee kwaden. Hierdoor wordt ze genegeerd door haar beste vriendin Vic. Tevens worden oude wonden weer opgemaakt, door de bekende foto. Die het leven van Cato weer meteen op zijn kop zet.

“Ik hoop niet dat mijn vader denkt dat wat ik ga doen zijn schuld is. Ik heb gelezen dat ouders die neiging hebben. Dat ze denken dat ze de daden van hun kinderen hadden kunnen voorkomen.”

Astrid Boonstopper, Dit is hoe het ging

Vanaf de eerste bladzijde hangt er een vreemde spanning boven het verhaal, waardoor je als lezer weet dat je naar een verschrikkelijke gebeurtenis aan het toewerken bent. Onderweg verzamel je steeds kleine stukjes informatie door diverse getuigenverklaringen. Maar toch kom je er niet achter wat nu de ‘grote’ gebeurtenis moet zijn.

Dit is hoe het ging wordt vertelt vanuit het perspectief van Cato. Cato is een gevoelig meisje met diverse littekens en kan erg worstelen met haar emoties. Daarnaast is Cato wel een meisje dat erg goed nadenkt. Als ze haar vriend Adrian voor het eerst gaat ontmoeten, heeft ze wel research gedaan of hij geen catfish-persoon is. Maar daarentegen is haar vertrouwen soms makkelijk te winnen.

Het verhaal komt langzaam op gang, maar daarentegen is het einde zeer onverwacht en vooral ongelooflijk indrukwekkend. Ondanks dat je weet wat er ongeveer moet gaan komen, is de werkelijke moment nog intenser dan je verwachtte.

Dit verhaal zou in deze tijd voor veel opschudding kunnen zorgen. Het vertelt je hoe wreed mensen kunnen zijn en geeft ook een beeld van de huidige maatschappij goed weer.

Dit is hoe het ging is een verhaal dat je echt moete lezen! Het is bijzonder en laat een immense indruk op je achter.


Titel: Dit is hoe het ging

Auteur: Astrid Boonstoppel

Genre: Young Adult, Psychologische thriller

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 216

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491556

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

5 gedachten over “Recensie: Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Geef een reactie