Recensie: De wrede prins (Elfhame #1) – Holly Black

Recensie: De wrede prins (Elfhame #1) – Holly Black

Jude was zeven jaar oud toen er een vreemde man langskwam. Hij vermoordde haar ouders en werd Jude samen met haar zussen meegenomen naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later wordt Jude gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en daarnaast wordt ze soms ook nog eens bedreigd. Prins Cardan is de ergste van allemaal, maar waarom krijgt Jude het altijd zo warm als hij in de buurt is? Maar dan wordt ze door kroonprins Dain, Cardans broer,  ingeschakeld als spion. Tijdens de spionnentraining maakt Jude nieuwe vrienden en groeit tevens haar zelfvertrouwen. Daarnaast lijkt ze eindelijk haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

“Nooit eerder kwam ze me zo vreemd voor, als een wezen uit een sprookje, zo bleek als een geest.”

Holly Black, De wrede prins

Door de vele positieve reacties op De wrede prins was ik erg benieuwd geworden naar het verhaal. Tijdens het lezen viel mij op dat De wrede prins door Holly Black is geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Hierdoor zit er tempo in het verhaal, maar door de vele personages werd ook het tempo er weer iets uitgehaald. Daarnaast wordt De wrede prins verteld vanuit het perspectief van Jude.

Jude is een zeventienjarig meisje dat tien jaar geleden samen met haar zussen meegenomen naar het elfenland Elfhame. Ondanks alles heet ze het moeilijk in Elfhame, maar daarnaast zou ze niet terug willen naar de wereld waar ze vandaan komt. Daarnaast is Jude een meisje dat haar eigen weg bewandelt. Prins Cardan daarentegen is arrogant en maakt vooral gebruik van het feit dat hij een prins is. hoewel ze elkaar niet mogen, zegt hun gevoel soms iets anders.

De wrede prins is een verhaal vol met avontuur, spanning, mysterie, fantasie en actie. Tevens bevat De wrede prins verrassende wendingen en een open einde. Hierdoor kan ik niet wachten tot Wicked King is vertaald!


Titel: De wrede prins

Auteur: Holly Black

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 349

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022589571

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De wrede prins (Elfhame #1) – Holly Black

Geef een reactie