Recensie: De Vijfpuntige Ster – Nell De Smedt

Recensie: De Vijfpuntige Ster – Nell De Smedt

Na jaren is de bende weer bijeen. De vijf leden hadden geprobeerd om alles en vooral elkaar te vergeten. Ook probeerde ze te vergeten wie ze waren geweest, wat ze hadden gedaan en hoe ze het slechtste in elkaar naar boven haalden.

Maar de recente moord op een van de leden, voelde als een aanslag op hen allemaal. En dan is alleen wraak nog een optie. De overgebleven leden van de Vijfpuntige Ster slaan opnieuw de handen in elkaar…

“Ik sterf omgeven door rook en buskruit. Het is allemaal voor niets geweest. Binnen een tel ben ik boven of beneden, boven of beneden, zij hebben het voor het zeggen…”

Nell De Smedt, De Vijfpuntige Ster

Nell De Smedt heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Alleen waren de hoofdstukken soms wat aan de lange kant, waardoor voor mij het leestempo uit De Vijfpuntige Ster werd gehaald. Desondanks zou het ook moeilijk zijn om deze hoofdstukken te verkleinen. Tevens wordt De Vijfpuntige Ster verteld vanuit de perspectieven van de leden van de Vijfpuntige Ster en vindt het verhaal plaats in zowel het verleden als het heden.

Andrew, Susanna, April, Laure en Cécile hebben elkaar enkele jaren geleden ontmoet en toentertijd hebben ze een heel imperium opgebouwd. Toen er iets onverwachts gebeurde, viel alles uiteen. Een aantal jaar later komen ze onverwachts weer bijeen, nadat een van de leden is vermoord. En alleen op dat moment is wraak nog de enige optie.

Psychologisch zit De Vijfpuntige Ster goed in elkaar en leer je echt het innerlijk van de personages kennen. Maar, De Vijfpuntige Ster was voor mij zeer voorspelbaar en eentonig. Het was eentonig op de manier dat er veel geweld werd gebruikt, maar ook de levensstijl van de personages was eentonig. Deze levensstijl paste dan wel weer bij de leden, want de levensstijl van bendes zijn vaak eentonig. Tevens miste ik vooral de spanning en het onverwachtse, hierdoor was De Vijfpuntige Ster niet het verhaal dat ik verwachte. Maar mocht je houden van psychologische verhalen, waarin het innerlijk van personages wordt blootgelegd, dan is De Vijfpuntige Ster eventueel een verhaal voor jou!

Clavis bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De Vijfpuntige Ster

Auteur: Nell De Smedt

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 310

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044838268

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De Vijfpuntige Ster – Nell De Smedt

Geef een reactie