Recensie: De vermisten van Maneschijn (De Spiegelpassante #2) – Christelle Dabos

Recensie: De vermisten van Maneschijn (De Spiegelpassante #2) – Christelle Dabos

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Ophelia wil niets liever dan een rustig en teruggetrokken bestaan leiden. Eigenlijk zoals op haar thuisarks Anima. Maar sinds ze naar de vijandige ark Pool is gestuurd om met Thorn te trouwen, zijn alle ogen op haar gericht. Bovendien raakt Faroek, de machtige familiegeest van het Noorden, in de ban van haar.

Ophelia kan met haar handen voorwerpen lezen en zo eeuwenoude geheimen achterhalen. Wanneer de ene na de andere hoveling spoorloos verdwijnt, raakt Ophelia opnieuw ongewild betrokken bij een opsporingsonderzoek. Langzaam maar zeker doorziet ze niet alleen de vele illusies die de ark rijk is, maar ontdekt ze ook de overdonderende waarheid.

“‘Denkt u nou echt dat u dat zal lukken zonder iemand om u te leren hoe u die nieuwe kracht onder de knie kunt krijgen? U moet eens ophouden met de hele wereld op uw schouders te willen dragen.’”

Christelle Dabos, De vermisten van Maneschijn

Characters De vermisten van Maneschijn vertelt het verhaal van Ophelia. Ophelia is rustig en teruggetrokken, maar gedurende De vermisten van Maneschijn komt ze steeds meer naar de voorgrond. Dit komt mede omdat Ophelia steeds meer invloed heeft tijdens gebeurtenissen. Ook komt er een andere kant van Thorn naar boven gedurende De vermisten van Maneschijn. Daarnaast komen ook de andere personages meer aanbod, waardoor de personages ook meer diepgang hebben gekregen.

Atmosphere – Gedurende het hele verhaal hangt er een mysterieuze sfeer in De vermisten van Maneschijn. Daarnaast merk je tijdens het verhaal dat er een aantal plotwendingen aan zitten te komen. Ook heerst er een raadselachtige sfeer rondom diverse personages, omdat die personages vooral geheimen met zich meedragen.

Writing – Christelle Dabos heeft De vermisten van Maneschijn op een bijzondere en vlotte manier geschreven. Zo maakt Christelle gebruik van lange zinnen en ze beschrijft vooral gedachtes. Daarnaast wordt de wereld op een prachtige manier beschreven en ook hebben de personages diepgang gekregen.

Plot – In De vermisten van Maneschijn wordt eerst kort teruggeblikt naar De ijzige verloofde. Door deze korte samenvatting zit je meteen weer in het verhaal. Daarnaast wordt De vermisten van Maneschijn opgebouwd richting een plottwist en eindigt De vermisten van Maneschijn met een open einde.

Intrigue – Waar in De ijzige verloofde weinig actievolle gebeurtenissen plaatsvonden, gebeurt er in De vermisten van Maneschijn juist erg veel. Mede door die gebeurtenissen blijft De vermisten van Maneschijn intrigeren. En ook de ontwikkeling van de personages, waaronder Ophelia, is erg fascinerend.

Logic – De gebeurtenissen in De vermisten van Maneschijn zijn vaak het gevolg van eerdere acties of door specifieke karakters van personages. Daarnaast had ik soms ook het gevoel dat je een aantal ‘losse’ gebeurtenissen aan het volgen bent, maar toch blijken al deze gebeurtenissen uiteindelijk een doel te hebben.

Enjoyment – Al met al is De vermisten van Maneschijn een uitstekend vervolg op De ijzige verloofde. In De vermisten van Maneschijn gebeurt veel meer en ook ondergaan de personages echt een ontwikkeling. Toch heb ik het gevoel dat er nog ontzettend veel staat te gebeuren in De Spiegelpassante serie. Hierdoor kan ik dan ook niet wachten om het vervolg Het geheugen van Babel te lezen!


Titel: De vermisten van Maneschijn

Auteur: Christelle Dabos

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Bladzijdes: 581

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789024587247

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De vermisten van Maneschijn (De Spiegelpassante #2) – Christelle Dabos

Geef een reactie