Recensie: De verloren Wendy (De Lumin Kronieken #2) – Jami Leigh

Recensie: De verloren Wendy (De Lumin Kronieken #2) – Jami Leigh

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Sula heeft moedig de rol van Helidans nieuwe Wendy op zich genomen, evenals de identiteit van Sarina. De taak die nu voor haar ligt: een broos vredesakkoord tot stand brengen tussen de Nox en het land Mryhe, terwijl ze haar ware identiteit moet verhullen. Maar één misstap kan leiden tot een verwoestende oorlog…

Gedreven door schuldgevoel, klampt Sarina zich vast aan Leilani’s woorden over ‘de verloren Wendy’. Als zij en haar Peter nog steeds in leven zijn, zouden ze weleens de sleutel kunnen zijn tot Sula’s vrijheid. Maar waar begin je met zoeken als een ruitvormige wijnvlek je enige aanwijzing is, en de Blue Hazard bovendien het doelwit wordt van piraten?

“‘Als je je zus écht wilt helpen, waarom zit jij dan nu niet op de troon?’”

Jami Leigh, De verloren Wendy

Personages (Characters) De verloren Wendy vertelt het verhaal van de tweelingzussen Sula en Sarina. De zussen hebben van rol gewisseld, waarna ze beiden een specifiek doel proberen te vervullen. Tegelijkertijd proberen de zussen zich voor te doen als de ander, maar toch hebben diverse personages door dat er iets niet helemaal klopt. Gedurende de gebeurtenissen blijven Sula en Sarina zich ook ontwikkelen, waarbij ze soms keuzes moeten maken waaraan belangrijke en emotionele gevolgen kunnen zitten.

Sfeer (Atmosphere) – In De verloren Wendy heerst een mysterieuze en spannende sfeer. De mysterieuze sfeer komt door de onbekende en soms onbetrouwbare personages waar zowel Sula als Sarina mee te maken krijgen, maar ook door de onvoorspelbare gebeurtenissen. En dat laatste zorgt tevens ook voor de spannende sfeer, aangezien het onbekend is hoe deze gebeurtenissen exact gaan verlopen.

Schrijfstijl (Writing) – Jami Leigh heeft De verloren Wendy met een vlotte schrijfstijl geschreven. Daarbij weet Jami Leigh de personages ook prachtig neer te zetten gezamenlijk met de worldbuilding. De afstand tussen Sula en Sarina blijft gedurende De verloren Wendy ook heel klein ondanks de grote verschillen waar de zussen mee bezig zijn.

Plot (Plot) De verloren Wendy begint met de situatie waarin Sula en Sarina zich op dat moment bevinden. Beiden proberen zich voor te doen als de ander, maar toch blijken diverse personages hen door te hebben. Desondanks gaan ze beiden door met hun doel en dat blijkt soms niet even makkelijk te zijn. Vooral niet als blijkt dat één van hen in gevaar is.

Intrige (Intrigue) – De geheimzinnigheden rondom de personages en gebeurtenissen zorgen er mede voor dat De verloren Wendy een intrigerend verhaal is. Daarbij blijft natuurlijk interessant hoe de tweelingzussen zich ontwikkelen in hun nieuwe situatie. Maar ook blijft De verloren Wendy lang intrigeren omdat het lang onbekend blijft of het de zussen gaat lukken om een oorlog te voorkomen en om de verloren Wendy te vinden.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De verloren Wendy zijn voor een fantasie verhaal erg toepasselijk. Mede door zowel de voorspelbare als onvoorspelbare gebeurtenissen is De verloren Wendy een logisch verhaal geworden.

Amusement (Enjoyment) De verloren Wendy is een spannend, mysterieus en intrigerend verhaal over de tweelingzussen Sula en Sarina. De zussen hebben van rol gewisseld en zijn vervolgens allebei met een specifiek doel bezig. Beiden komen in situaties terecht waarin keuzes met grote gevolgen gemaakt moeten worden. Maar uiteindelijk willen beiden hetzelfde; hun doel bereiken en ooit weer samen kunnen leven. Jami Leigh weet dit dan ook op een prachtige manier te beschrijven, waardoor De verloren Wendy ook een intrigerend verhaal is geworden. Het einde daarentegen werd ook ietwat emotioneel, op twee verschillende manieren.

Jami Leigh bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De verloren Wendy

Auteur: Jami Leigh

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Jewel Books

Bladzijdes: 447

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083194417

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: De verloren Wendy (De Lumin Kronieken #2) – Jami Leigh

Geef een reactie