Recensie: De verloren erfgenaam (De Erfenis #2) – Jennifer Lynn Barnes

Recensie: De verloren erfgenaam (De Erfenis #2) – Jennifer Lynn Barnes

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Avery’s leven is niet meer hetzelfde sinds Tobias Hawthorne haar zijn fortuin naliet – op voorwaarde dat ze een jaar lang in zijn huis zou verblijven, samen met de rest van zijn net onterfde familie. Ze ontdekte al snel dat het geen toeval is dat haar naam in het testament van Tobias staat, maar waarom hij zijn miljarden precies aan haar toevertrouwde weet ze nog steeds niet. Ze is vastbesloten om antwoorden te vinden.

Met elk nieuw raadsel en elke aanwijzing raakt Avery dieper verstrikt in het web dat de oude Tobias voor zijn dood gespannen heeft. Samen met de Hawthorne-kleinzoons doet ze de ene schokkende ontdekking na de andere. En dat er nog steeds mensen zijn die haar liever zien vertrekken, maakt het er niet gemakkelijker op.

“‘Twaalf vliegen in één klap, Erfgename. Wat er twintig jaar geleden ook is gebeurd, mijn opa wilde dat jij zijn verloren zoon nu weer naar het speelbord zou halen.’”

Jennifer Lynn Barnes, De verloren erfgenaam

Personages (Characters) De verloren erfgenaam vertelt het verhaal van Avery, die van een onbekende man een grote erfenis ontvangt. Samen met de broers Hawthorne heeft Avery ondertussen al diverse raadsels weten op te lossen. Maar toch is nog steeds niet exact bekend waarom Avery alles heeft “gekregen”. Tegelijk wroden Avery’s gevoelens over de broers heen en weer geslingerd. Ook blijken er meer mensen de erfenis te willen bemachtigen, waardoor Avery continu bewaakt moet worden. Ondanks alles wil Avery maar één ding: antwoorden op al haar vrangen om te weten hoe alles in elkaar steekt.

Sfeer (Atmosphere) – In De verloren erfgenaam heerst een mysterieuze en spannende sfeer. De raadsels en de reden waarom Avery de erfenis heeft gekregen zorgen voor een geheimzinnige sfeer. Daarnaast blijft het spannend of Avery hier zonder kleerscheuren vanaf gaat komen.

Schrijfstijl (Writing) – Jennifer Lynn Barnes heeft De verloren erfgenaam met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Daarnaast zijn de hoofdstukken vrij kort, waardoor De verloren erfgenaam vlot wegleest. Ook zorgt de schrijfstijl van Jennifer Lynn Barnes ervoor dat je maar blijft doorlezen om alle antwoorden te kunnen vinden.

Plot (Plot) De verloren erfgenaam begint eigenlijk meteen met nieuwe ontdekkingen. Waarna zich natuurlijk ook weer nieuwe raadsels volgen. Gaandeweg De verloren erfgenaam worden geheimen ontrafeld, waardoor alles steeds iets duidelijker wordt.

Intrige (Intrigue) – Door alle geheimzinnigheden is De verloren erfgenaam een intrigerend verhaal. Maar ook de mysterieuze familie Hawthorne en de onverklaarbare reden waarom Avery, de erfenis heeft “gekregen” dragen bij aan het fascinerende verhaal.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De verloren erfgenaam zijn voor deze genre vrij logisch. Alle gebeurtenissen dragen dan ook bij aan het verhaal en natuurlijk ook bij het ontrafelen van de raadsels.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is De verloren erfgenaam een mysterieus en spannend verhaal. Gaandeweg het verhaal worden er raadsels opgelost, maar er komen ook weer nieuwe raadsels. En wanneer je denkt eindelijk iets te weten, blijkt alles nog anders in elkaar te steken. Daarnaast bleef ik nog met een aantal vragen zitten en ik ben dan ook blij dat er nog een derde deel in De Erfenis serie gaat volgen.


Titel: De verloren erfgenaam

Auteur: Jennifer Lynn Barnes

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 378

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463492775

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De verloren erfgenaam (De Erfenis #2) – Jennifer Lynn Barnes

Geef een reactie