Recensie: De verborgen vrouw – Belinda Aebi

Recensie: De verborgen vrouw – Belinda Aebi

Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen.

Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op.

“‘Ja, maar het zou al veel makkelijker zijn als iedereen zijn identiteitsbewijs op zak zou hebben. Ook een dode,’ zei Raf grappend.”

Belinda Aebi, De verborgen vrouw

Characters De verborgen vrouw vertelt het verhaal van hoofdrechercheur Stef Michiels. Stef onderzoekt de vondst van twee skeletten die zijn gevonden tijdens het slopen van een oude jutefabriek. Algauw hebben ze diverse aanwijzingen, waaronder dat de skeletten er mogelijk al meer dan vijftig jaar moeten liggen. Ondanks die lange tijd doet Stef er alles aan om de slachtoffers te identificeren en de dader(s) te vinden. Zelfs op de meest onverwachte momenten krijgt Stef waardevolle tips. Waardoor de slachtoffers langzaam een gezicht en een verhaal krijgen, en ook wat er precies vijftig jaar geleden moet zijn gebeurd. Hierdoor weet Stef en zijn team ook in welke richting ze de verdachte(n) moeten zoeken.

Atmosphere – De werkwijze van Stef en zijn team zorgt voor een ontspannen werksfeer in De verborgen vrouw. Tegelijkertijd heerst er ook een mysterieuze sfeer, want wie zijn nu de slachtoffers, op welke manier zijn zo om het leven gekomen en wie is/zijn de dader(s)?

Writing – Belinda Aebi heeft De verborgen vrouw op een vlotte manier geschreven. Mede daardoor is er een heerlijke balans ontstaan tussen het onderzoek en de privélevens van de personages. Waardoor de personages ook diepgang hebben en er tegelijkertijd ook veel focus ligt op het onderzoek.

Plot De verborgen vrouw begint meteen vanuit het perspectief van de dader, waarna De verborgen vrouw al vrij gauw over het onderzoek naar de twee skeletten gaat. De verborgen vrouw wordt verteld vanuit twee tijdslijnen en deze tijdslijnen worden verteld vanuit twee perspectieven, waarvan één vanuit het perspectief van de dader en één vanuit het perspectief van Stef. Gedurende het verhaal komen de twee tijdslijnen steeds dichter bijeen qua tijd te liggen.

Intrigue – Vanaf de eerste bladzijde is De verborgen vrouw een intrigerend verhaal. Dit komt omdat je natuurlijk wilt weten wie de slachtoffers zijn, wie de dader(s) zijn en op welke manier ze om het leven zijn gekomen. Tegelijkertijd is ook het privéleven van hoofdrechercheur Stef erg boeiend.

Logic – De gebeurtenissen in De verborgen vrouw zijn voor een thriller logisch. De structuur van de gebeurtenissen zijn nogal voorspelbaar, maar toch komt er verrassende informatie gedurende diverse gebeurtenissen naar boven. Ook is er in het begin van De verborgen vrouw een verhaallijn waarvan ik niet wist wat daarvan de toegevoegde waarde voor De verborgen vrouw moest zijn, maar gaandeweg wordt dit wel steeds duidelijker en blijkt het ook waardevolle informatie te bevatten.

Enjoyment – Al met al is De verborgen vrouw een intrigerend verhaal. Zo is lang onduidelijk wie nu precies de slachtoffers zijn en ook wie de dader(s) zijn. Tegelijkertijd zorgt de werkwijze van hoofdrechercheur Stef en zijn team ervoor dat er zowel een ontspannend als een mysterieuze sfeer in De verborgen vrouw hangt. Alhoewel sommige gebeurtenissen voorspelbaar zijn, bevatte sommige gebeurtenissen ook waardevolle informatie uit onverwachte hoek. Ik heb dan ook enorm genoten van De verborgen vrouw, mede omdat het tot de laatste bladzijde blijft fascineren!

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De verborgen vrouw

Auteur: Belinda Aebi

Genre: Thriller

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 353

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464208375

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De verborgen vrouw – Belinda Aebi

Geef een reactie