Recensie: De verbannen koningin (Elfhame #3) – Holly Black

Recensie: De verbannen koningin (Elfhame #3) – Holly Black

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen.

Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten. Het land balanceert op het randje van oorlog en zodra Jude een stap over de grens zet, raakt ze verstrikt in een bloederige politiek conflict. Terwijl een krachtige vloek wordt ontketend en de spanningen een hoogtepunt bereiken, moet Jude voor eens en voor altijd kiezen tussen haar ambitie en haar hart.

“Ik weet hoe ik een mes door mijn eigen hand kan steken. Ik weet hoe het is om te haten en om gehaat te worden. Ik weet ook hoe ik moet winnen, als ik bereid ben om al het goede in me daarvoor op te offeren.”

Holly Black, De gevangen koningin

CharactersDe verbannen koningin vertelt het verhaal van Jude. Jude vecht voor haar familie en vrienden, omdat sommige vijanden in Elfhame het op hun gemunt heeft. Daarnaast staan sommige personages onverwachts achter Jude of blijken ze opeens vijanden te zijn. Ook moet Jude vechten om een vloek te doorbreken die ene vriend van haar gevangen houdt. Daarnaast wordt Jude gedurende de serie steeds volwassener en denkt ze steeds meer na over eventuele gevolgen. Tevens spelen ook de gevoelens van Jude een steeds belangrijkere rol.

Atmosphere – Gedurende De verbannen koningin heersen er verschillende sferen, waaronder mysterie, spanning, achterdocht en vriendschap. Daarnaast wordt de sfeer vooral bepaald door de acties en emoties van de personages. Tevens zorgt de sfeer ervoor dat je De verbannen koningin blijft lezen.

Writing – Holly Black heeft De verbannen koningin op een fijne en vlotte manier geschreven. Daarnaast wordt nu ook echt duidelijk wat de karakters zijn van de personages. Ook heeft Holly Black Elfhame op een prachtige wijze neergezet.

Plot De verbannen koningin wordt verteld vanuit het perspectief van Jude. Daarnaast begint De verbannen koningin waar De gevallen koning eindigt. In eerste instantie vinden er weinig gebeurtenissen plaats. Maar vanaf het moment dat er iets onverwachts gebeurt, verandert ook de sfeer naar nog meer mysterie en spanning.

Intrigue – Pas vanaf het moment dat er een onverwachte gebeurtenis plaatsvindt, zit er ook meer actie in het verhaal, waardoor De verbannen koningin ook gaat intrigeren. Ook zorgen de personages Jude en Cardan ervoor dat De verbannen koningin blijft fascineren.

Logic – De meeste gebeurtenissen in De verbannen koningin zijn onverwachts, maar wel logisch. Ook werd er over sommige gebeurtenissen goed nagedacht, waardoor sommige gebeurtenissen ook echt een reden hebben waarom ze hebben plaatsgevonden.

Enjoyment – Al met al is De verbannen koningin een geweldige afsluiter van de Elfhame serie. Sommige scènes zijn wel voorspelbaar, maar tegelijkertijd ook prachtig. Daarnaast kan ik wel concluderen dat ik enorm heb genoten van deze geweldige serie!


Titel: De verbannen koningin

Auteur: Holly Black

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 324

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022592847

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De verbannen koningin (Elfhame #3) – Holly Black

Geef een reactie