Recensie: De strijd van twee koninginnen (Blood and Ash #4) – Jennifer L. Armentrout

Recensie: De strijd van twee koninginnen (Blood and Ash #4) – Jennifer L. Armentrout

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Casteel is gevangengenomen door de Bloedkoningin. Hij weet maar al te goed hoe sluw en slechts ze is. Maar niemand – ook hij niet – kon zich voorstellen hóé slechts ze is. Haar gruwelijke daden zijn onvoorstelbaar en hebben de levens van zoveel mensen verwoest.

Poppy is vastbesloten om Casteel te bevrijden, maar dat kan ze niet alleen. De wulven en oergoden staan al aan haar zijde. Nu moet ze de generaals van Atlantië overtuigen om ook met haar te strijden. Maar is dat genoeg? Misschien kan Poppy alleen een einde maken aan het regime van de Bloedkoningin door de profetie te accepteren die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is.

“‘De strijd die jullie voeren is nog niet voorbij. Die is nog maar pas begonnen.’”

Jennifer L. Armentrout, De strijd van twee koninginnen

Personages (Characters) De strijd van twee koninginnen vertelt het verhaal van Poppy. Nadat Casteel gevangen is genomen wil Poppy nog maar één ding: Casteel redden uit de handen van de Bloedkoningin. Hoewel Poppy weet dat ze een plan nodig heeft om Casteel te kunnen bevrijden, wil Poppy ook niet te veel tijd verspillen waardoor ze ook risico’s moet nemen. Tijdens de keuzes die Poppy maakt merk je dat ze volwassener is geworden. Maar dat haar doorzettingsvermogen en het beste voor hebben met iedereen nog altijd aanwezig is.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in De strijd van twee koninginnen is vooral spannend en geheimzinnig. De avonturen en de confrontatie die Poppy en Casteel meemaken en/of doorstaan zorgen voor de spanning. De geheimzinnigheid rondom het doel van de Bloedkoningin en andere personages zorgen dan ook voor de geheimzinnige sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Jennifer L. Armentrout heeft De strijd van twee koninginnen geschreven met een vlotte en fijne schrijfstijl. Wederom ontwikkelen Poppy en Casteel zich en Jennifer L. Armentrout weet dit op een prachtige manier te beschrijven en onderdeel te maken van De strijd van twee koninginnen.

Plot (Plot) De strijd van twee koninginnen begint met dat Casteel gevangen is genomen door de Bloedkoningin en Poppy er alles aan wil doen om hem te bevrijden. Echter, ze kan dit niet alleen en ze heeft hulp nodig van andere bevolkingsgroepen. Tegelijkertijd wil Poppy niet te lang wachten en besluit om ondanks alle gevaren opzoek te gaan naar Casteel. Tijdens dat avontuur leert Poppy zichzelf beter kennen en wordt ook duidelijk wat iedereen wil bereiken.

Intrige (Intrigue) – Door de gebeurtenissen die Poppy, maar ook Casteel, meemaken is De strijd van twee koninginnen een intrigerend verhaal. Tijdens deze gebeurtenissen worden wederom de intrigerende karakters van Poppy en Casteel zichtbaar, maar ook blijven de ontrafelingen ervoor zorgen dat De strijd van twee koninginnen blijft fascineren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De strijd van twee koninginnen zijn voor een fantasie verhaal logisch. Dit komt mede door de spannende en geheimzinnige gebeurtenissen, maar ook door de wisselwerking tussen voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen. En daarbij weet Jennifer L. Armentrout de gebeurtenissen prachtig met elkaar te verweven.

Amusement (Enjoyment) De strijd van twee koninginnen is een geheimzinnig, spannend en intrigerend verhaal. Poppy wil niets anders dan Casteel terugvinden en bevrijden uit de handen van de Bloedkoningin. De ondertussen meer volwassener Poppy weet dat ze hulp van anderen nodig heeft om haar doel te bereiken. Toch wil ze niet te lang wachten met eventuele gevolgen van dien. Jennifer L. Armentrout heeft de ontwikkeling van voornamelijk Poppy prachtig beschreven. Daarbij hebben mede de karakters van Poppy als Casteel bijgedragen dat De strijd van twee koninginnen een intrigerend verhaal is geworden. Het open einde zorgt er tevens weer voor dat ik erg benieuwd ben naar het vervolg Ziel van as en bloed.


Titel: De strijd van twee koninginnen

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Bladzijdes: 637

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020550252

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie