Recensie: De stalker in de nacht (Detective Erika Foster #2) – Robert Bryndza

Recensie: De stalker in de nacht (Detective Erika Foster #2) – Robert Bryndza

Een huisarts wordt vermoord thuis in zijn bed gevonden. Hij blijkt te zijn gestikt, doordat een doorschijnende zak strak om zijn hoofd is gebonden. Daarnaast zijn zijn polsen vastgebonden en puilen zijn ogen uit.

Een paar dagen later wordt er een tweede slachtoffer gevonden onder dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Wanneer inspecteur Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een berekenende dader, die ook nog eens zijn prooi al lang van tevoren stalkt.

‘Als de moordenaar je in het vizier heeft ben je al zo goed als dood…’

Robert bryndza, de stalker in de nacht

Door de korte hoofdstukken, spanning en de vlotte schrijfstijl van Robert Bryndza verloopt het verhaal zeer vlot. Daarnaast wordt De stalker in de nacht verteld vanuit de perspectieven van inspecteur Erika en de moordenaar. Doordat je uit zowel ‘de ogen’ van de inspecteur als uit ‘de ogen’ van de dader kijkt, kunt je zelf al snel verbanden leggen en weet je wanneer het spannend gaat worden. Toch blijven sommige scenes spannend en vinden er onverwachte gebeurtenissen plaats. Ook sluiten de verhaallijnen die door de verschillende perspectieven wordt beschreven goed op elkaar aan, waardoor het een lopend en chronologisch verhaal wordt.

Inspecteur Erika heeft exact de eigenschappen van veel andere inspecteurs. Een inspecteur is namelijk iemand die vaak geen relatie heeft (of niet meer), zelfstandig goed kan werken, zijn eigen weg bewandelt en altijd bezig is om de zaak op te lossen. Vaak doen inspecteurs dit zelfs in hun vrije tijd.

De dader daarentegen weet precies hoe hij geen sporen op de plaats delict moet achterlaten en door de slachtoffers een paar dagen te blijven volgen, weet hij ook wanneer hij moet toeslaan zonder dat de slachtoffers dit door hebben. Ook de dader heeft kenmerken wat veel daders hebben, namelijk dat er een oorzaak is dat ze aan het moorden zijn geslagen.

Het mooiste aan De stalker in de nacht is dat je wordt meegenomen in het verhaal van zowel inspecteur Erika als in het verhaal van de moordenaar. Ook word je getriggerd om zelf verbanden te leggen en medelijden te kweken voor de moordenaar. Tevens laat het verhaal je niet los, waardoor je constant bezig bent om te bedenken hoe dit verhaal gaat aflopen.

De stalker in de nacht is geheimzinnig, spannend en mysterieus. Door de verschillende perspectieven krijg je informatie van zowel inspecteur Erika als van de dader, waardoor het verhaal nog interessanter wordt!


Titel: De stalker in de nacht

Auteur: Robert Bryndza

Genre: Thriller

Uitgeverij: de Boekerij

Bladzijdes: 380

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022583227

Beoordeling: 5/5 sterren

Koop bij bol.com

Eén gedachte over “ Recensie: De stalker in de nacht (Detective Erika Foster #2) – Robert Bryndza

Geef een reactie