Recensie: De roadtrip van je leven – Lizzie van den Ham & Lily Frank

Recensie: De roadtrip van je leven – Lizzie van den Ham & Lily Frank

Na een auto-ongeluk durft Eline niet meer in de auto te stappen en dat terwijl ze een reisblog heeft en dol is op vakantie. Totaal onverwachts doet haar beste vriendin Beatrice het voorstel dat Eline samen met Marcus, Bé’s broer, in Bé’s auto naar Sicilië afreist in plaats van met het vliegtuig. Ondanks dat Eline dit eigenlijk niet ziet zitten, lukt het Bé haar om toch in de auto te stappen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die nu wat ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen…

Marcus verzuipt in het kantoorwerk sinds hij bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken. Als Bé hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Alleen zadelt zijn moeder hem onderweg nog even op met een ‘belangrijke cursus’. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om Eline te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens. Kan hij haar hart alsnog winnen tijdens deze roadtrip?

“Ik wil zeggen dat het soms verhelderend kan werken om wat afstand te nemen’, zei ze mild. ‘Het plaatst dingen in perspectief, het geeft overzicht en soms zie je nog eens iets nieuws aan de horizon.”

Lizzie van den Ham & Lily Frank, De roadtrip van je leven

De roadtrip van je leven is door Lizzie van den Ham & Lily Frank geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Mede hierdoor en door het verhaal blijf je maar doorlezen. Daarnaast worden de hoofdstukken om en om verteld vanuit de perspectieven van Eline en Marcus.

Eline zit al een paar maanden thuis, omdat ze niet meer in de auto durft na een auto-ongeluk. Deze angst beïnvloedt haar leven momenteel. Marcus daarentegen heeft nergens meer tijd voor want hij is alleen maar druk met zijn werk. Bé, Elines vriendin en Marcus’ zus, heeft bedacht dat ze samen in een auto naar haar toekomen in Sicilië. Onderweg leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar bovendien ook zichzelf.

De roadtrip van je leven is een heerlijk romantisch verhaal, waarin de romantiek niet zonder slag of stoot verloopt. Tevens vinden er nog een aantal onverwachte gebeurtenissen plaats, waardoor het niet alleen maar gaat over de relatie tussen Eline en Marcus. De roadtrip van je leven kan worden omschreven met de volgende woorden: humor, avontuur, liefde, angst, familie en vrienden. Daarnaast krijg je ook echt het gevoel dat je zelf op roadtrip bent, oftewel je krijgt echt een vakantiegevoel!


Titel: De roadtrip van je leven

Auteur: Lizzie van den Ham & Lily Frank

Genre: New Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 325

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463988780

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De roadtrip van je leven – Lizzie van den Ham & Lily Frank

Geef een reactie