Recensie: De Orde van de Poortwachters – Initiatie (De Orde van de Poortwachters #1) – Oli Veyn

Recensie: De Orde van de Poortwachters – Initiatie (De Orde van de Poortwachters #1) – Oli Veyn

Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven.

Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.

“‘Ik wil niet overleven. Ik wil leven.’ Alsof hij zich aan haar brandde, trok hij snel zijn hand terug. Ongemakkelijk glimlachte hij naar haar, maar in zijn ogen glom herkenning.”

Oli Veyn, De Orde van de Poortwachters – Initiatie

Oli Veyn heeft De Orde van de Poortwachters – Initiatie met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. De hoofdstukken zijn vrij kort en samen met de spanning die gedurende het verhaal wordt opgebouwd wordt er een vlot leestempo gecreëerd. Daarnaast wordt De Orde van de Poortwachters – Initiatie verteld vanuit het perspectief van Nido.

Nido is een aangrijpend personage. Ze wordt op school gepest, maar dan komt ze opeens in aanraking met de Orde van de Poortwachters. Wanneer ze verplicht wordt om hun wrede opleidingsprogramma te volgen, moet ze ook een ander mens worden. Maar haar grote mond is een van de eigenschappen dat ze heeft behouden. Gevangen in de Orde ontmoet Nido allemaal personages, waarvan sommige haar vrienden zijn geworden. Daarnaast hebben sommige personages iets mysterieus. De gewelddadige personages zijn dan ook echt personages die je dan ook meteen niet mag.

De Orde van de Poortwachters – Initiatie is een spannend, mysterieus, intrigerend en avontuurlijk verhaal. Daarnaast kom ook naar voren dat vriendschap erg belangrijk is in het verhaal, want zonder die vriendschappen zou Nido het waarschijnlijk niet gered hebben. Tevens is de worldbuilding perfect en zijn de personages uitstekend uitgewerkt. Ook is het verhaal niet voorspelbaar en had het onverwachte wendingen. Met als conclusie dat ik niet kan wachten om het vervolg De Orde van de Poortwachters – Dissociatie te lezen!


Titel: De Orde van de Poortwachters – Initiatie

Auteur: Oli Veyn

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Godijn Publishing

Bladzijdes: 380

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492115539

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De Orde van de Poortwachters – Initiatie (De Orde van de Poortwachters #1) – Oli Veyn

Geef een reactie