Recensie: De nieuwe Wendy (Lumin Kronieken #1) – Jami Leigh

Recensie: De nieuwe Wendy (Lumin Kronieken #1) – Jami Leigh

Sarina is een Wendy. Misschien zelfs dé nieuwe Wendy die over Helidan zal regeren. Als Sarina wordt ontvoerd, komt ze plotseling voor een keuze te staan. Zal ze gehoorzaam haar rol vervullen of neemt ze haar eigen lot in handen?

Sula heeft er alles voor over om haar geliefde kapitein te redden van de dood. Ook als dat betekent dat ze achter een legende aan moet, waarvan niemand weet of het bestaat. Wanneer er een mogelijke oplossing op haar pad komt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden.

“Het is gewoon zo oneerlijk. Deze wereld. Alles. Je verdient dit niet. Ik was ondankbaar. Terwijl jij dit allemaal te verduren kreeg, klaagde ik over de luxe die me opgedrongen werd. Geen wonder dat je zo kwaad op me was. Je had alle recht.”

Jami Leigh, De nieuwe Wendy

Personages (Characters) De nieuwe Wendy vertelt het verhaal van Sarina en Sula. Sarina en Sula hebben samen een verleden en dat verleden is zowel in hun voordeel als in hun nadeel. Daarbij hebben ze beiden veel overeenkomsten, zoals dat ze allebei echt vrijheid willen en dat ze alles voor hun vrienden overhebben. Gaandeweg de gebeurtenissen leren Sarina en Sula ook een andere kant van zichzelf kennen, vooral doordat ze in andere en bijzondere situaties terechtkomen. Maar ook de ontwikkeling van Sarina en Sula gedurende het verhaal is uiteindelijk erg indrukwekkend. Vooral omdat ze allebei in staat zijn om hun leven op te offeren voor hun vrienden.

Sfeer (Atmosphere) – In De nieuwe Wendy heerst een mysterieuze en avontuurlijke sfeer. De mysterie komt voornamelijk doordat er veel onbekend is over de personages (en wezens). En daarnaast is natuurlijk de wereld die Jami Leigh heeft beschreven erg avontuurlijk mede door de bijzondere wezens die op diverse plekken leven.

Schrijfstijl (Writing) – Jami Leigh heeft De nieuwe Wendy echt op een ontzettend vlotte manier geschreven. Daarnaast wordt de wereld en de personages op een prachtige manier beschreven. De afwisseling tussen de perspectieven en de korte hoofdstukken dragen daarnaast ook enorm bij aan het fijne leestempo dat is gecreëerd.

Plot (Plot) De nieuwe Wendy begint eigenlijk meteen met de situatie waarin Sarina en Salu zich op dat moment in verkeren. Algauw wordt ook duidelijk hoe Sarina en Sula elkaar uit het verleden kennen. Waarna ook hun gevaren duidelijk wordt, maar tegelijk soms ook hun eigenwijsheid naar voren komt. Uiteindelijk wordt er dan in De nieuwe Wendy ook toegewerkt naar een bijzondere ontknoping.

Intrige (Intrigue) – Door de geheimzinnigheden rondom de personages en wezens is De nieuwe Wendy een intrigerend verhaal. Ook zorgen de plottwists gedurende het verhaal ervoor dat De nieuwe Wendy continu blijft fascineren. En daarnaast blijf je continu benieuwd welke keuzes Sarina en Sula uiteindelijk gaan maken.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in De nieuwe Wendy zijn allemaal erg toepasselijk voor het verhaal. Daarnaast dragen de gebeurtenissen erg bij aan de worldbuilding, waardoor ik een idee heb gekregen hoe alles er in deze wereld uit moet zien.

Amusement (Enjoyment) De nieuwe Wendy is een romantisch, avontuurlijk en intrigerende hervertelling van het verhaal van Peter Pan. De personages Sarina en Sula hebben veel overeenkomsten, maar ook zijn ze erg verschillend mede door de situatie waarin ze leven. Gaandeweg De nieuwe Wendy wordt er toegewerkt naar een bijzondere ontknoping en voordat je het weet ben je al bij deze ontknoping door de vlotte schrijfstijl van Jami Leigh. Ik heb daarnaast ook enorm genoten van alle magie, romantiek en avontuur en ik kan dan ook niet wachten om het vervolg te lezen!

Jami Leigh bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Wil je meedoen aan de winactie van Jami Leigh? Mijn letters zijn: E + N. Veel succes met de winactie!
Op vrijdag 25 maart is de volgende blogger @books_o_sofie aan de beurt in de blogtour, haar recensie is te vinden op https://sofieverdonk.com/.


Titel: De nieuwe Wendy

Auteur: Jami Leigh

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Jewel Books

Bladzijdes: 444

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083194400

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: De nieuwe Wendy (Lumin Kronieken #1) – Jami Leigh

Geef een reactie