Recensie: De moord op Queen-T – Tanja de Jonge

Recensie: De moord op Queen-T – Tanja de Jonge

Wanneer Stijn opzoek gaat naar zijn broer Lucas, vindt hij hem tussen de struiken op de plek waar Lucas altijd van alles verstopt. Maar dit keer ligt er ook een meisje. Bewegingsloos, maar met haar ogen wijd open.

Het enige wat Lucas zei, was dat ze Quinty heet. Maar wie is Quinty precies en wat is de reden van haar moord? Wie heeft haar vermoord en haar daar achtergelaten in een stadspark?

‘Als een probleem voor jou te groot is, moet je zelf opklimmen naar een hoger level. Je neemt als ware een trappetje naar de maan. Van daaruit krijg je meer afstand van je situatie op deze aardbol en kun je alles beter overzien.’

Tanja de Jonge, De moord op Queen-T

Vanaf de eerste pagina weet Tanja de Jonge de spanning goed op te bouwen. Daarnaast wordt de spanning ook goed vastgehouden richting het moment dat bekend wordt wie de moordenaar van Quinty nu precies is. Richting het einde krijg je wel een vermoeden wie de moordenaar is. Desondanks zit er een verrassend element in het einde.

Tanja de Jonge heeft een fijne, vlotte en makkelijke schrijfstijl dat past bij de doelgroep waarvoor De moord op Queen-T is geschreven. Daarnaast wordt De moord op Queen-T geschreven vanuit het perspectief van Stijn.

Stijn heeft een oudere broer Lucas. Lucas is altijd anders geweest dan anderen. Ondanks deze beperking kunnen Stijn en Lucas goed met elkaar overweg. De band tussen de broers is zelfs zo sterk dat Stijn zijn broer beschermt wanneer hij Luca zittend naast het lichaam van Quinty vindt.

De moord op Queen-T is spannend en mysterieus. Daarnaast laat het de geweldige band zien tussen de twee broers. Ook is het een boek dat precies past bij de doelgroep!

Uitgeverij Holland bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: De moord op Queen-T

Auteur: Tanja de Jonge

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij Holland

Bladzijdes: 171

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025114503

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: De moord op Queen-T – Tanja de Jonge

Geef een reactie