Recensie: De mensen boven ons – Lisa Jewell

Recensie: De mensen boven ons – Lisa Jewell

In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.

In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood. Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd? En waar is diegene gebleven?

“Hij keek me aan, zijn brede schouders opgetrokken, een kloppende ader op zijn slaap. Het was ongelooflijk hoe snel deze rustige, spirituele man in een woedend monster kon veranderen.”

Lisa Jewell, De mensen boven ons

De mensen boven ons is door Lisa Jewell met een vlotte schrijfstijl geschreven. De mensen boven ons wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en verschillende tijdlijnen. Door deze afwisseling in de tijdlijnen krijg je nu vanuit verschillende tijdsperiodes te zien wat er toendertijd gebeurd is. Daarnaast is één van de perspectieven geschreven vanuit een personage die in het huis woonde, maar pas op het einde krijg je de indruk wie deze persoon nu werkelijk is.

Tijdens het lezen van De mensen boven ons krijg je een goede indruk van alle personages uit het verhaal. De karakters van deze personages zijn zeer interessant en bovenal eigenaardig, maar toch heb ik op het einde van het verhaal het gevoel dat ik nog niet alles van deze personages weet.

De mensen boven ons is een spannend en intrigerend verhaal met bovenal onverwachte wendingen. Daarnaast weet je door de flaptekst van tevoren al wat er in grote lijnen heeft plaatsgevonden, waardoor het verhaal meer mysterieus is dan spannend spannend. Het einde van De mensen boven ons gaf veel antwoorden op de vragen die gedurende het verhaal waren ontstaan, maar toch zit ik op het einde met veel onbeantwoorde vragen.


Titel: De mensen boven ons

Auteur: Lisa Jewell

Genre: Thriller

Uitgeverij: AW Bruna

Bladzijdes: 366

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789400512313

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: De mensen boven ons – Lisa Jewell

Geef een reactie